Mitsubishi MRJ:n ensilento edessä lokakuun loppupuolella

MRJ_1st_FLT_1Mitsubishi Aircraft Corporation ja Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) vahvistavat MRJ-regionaalikoneen ensilennon tapahtuvan lokakuun kahden viimeisen viikon aikana. Tarkempi aikataulu julkistetaan vain päivää aikaisemmin.

Japanilaisvalmistaja kertoo Mitsubishi MRJ:n ensilennon tapahtuvan lokakuun kahden viimeisen viikon aikana. Ensilento lennetään Nagoyan ympäristössä ja se kestää valmistajan arvion mukaan noin tunnin verran.

Tarkemmat suunnitelmat ensilennon osalta valmistuvat syyskuun lopulla. Ensilennon tarkka päivä kerrotaan vasta päivää ennen ensilentoa.

Mitsubishi Aircraftin MRJ -koneperhe koostuu 70- ja 90-paikkaisista versioista. Valmistajan mukaan se tarjoaa uuden sukupolven koneena huomattavan paljon paremman polttoainetehokkuuden, vähentää päästöjä sekä lentomelua tämän päivän regionaalikoneisiin verrattuna.

Mitsubishin MRJ on ensimmäinen japanilainen suihkumoottoreilla varustettu matkustajakone. Siviilimatkustajakoneiden valmistus loppui Japanissa, kun Nihon Aircraft Manufacturing Corporationin NAMC YS-11 potkuriturbiinikoneen valmistaminen päättyi vuonna 1973. Uutta konetyyppiä ei ole suunniteltu Japanissa yli 50-vuoteen.

Kaikkiaan valmistajalla on MRJ-koneista 407 tilausta tai sitoumusta. Niistä 223 on vahvistettuja tilauksia. Koneen ensiesittely tapahtui rollout-tilaisuudessa lokakuussa 2014.