SAS ja Etihad aloittavat codeshare-yhteistyön

Etihad_engine_1SAS ja vahvasti Euroopasta jalansijaa hankkinut Etihad Airways ovat aloittamassa codeshare-yhteistyötä. Sen lisäksi yhtiöt lähentävät myös kanta-asiakasohjelmiaan.

SAS on Etihadin 47:s lentoyhtiökumppani maailmanlaajuisesti ja 22. Euroopassa. SAS puolestaan saa Etihadista 23. codeshare-yhteistyökumppanin ja kolmannen, joka on vahvasti läsnä Lähi-idässä. Sopimus vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Sopimuksen myötä SAS:n SK-koodi lisätään Etihadin lennoille Abu Dhabista, Brusselistä, Düsseldorfista, Frankfurtista, Roomasta, Milanosta, Zurichistä, Genevesta ja Lontoon Heathrowlta.

Etihadin EY-tunnus lisätään SAS:n operoimille lennoille edellämainittujen kohteiden osalta joista on lennot SAS:n hubeihin Kööpenhaminaan, Osloon ja Tukholmaan. Brysselin lento ei kuitenkaan kuulu tähän joukkoon.

EY-tunnus lisätään myös lennoilleKööpenhaminasta Billundiin ja Ålesundiin, Oslosta Ålesundiin, Kristiansandiin, Trondheimiin ja Stavangeriin sekä Tukholmasta Uumajaan, Sundsvalliin ja Österdundiin.

Molemmat lentoyhtiöt kehittävät myös kanta-asiakasohjelmiaan ja solmivat sopimuksen Etihad Guest ja Eurobonus ohjelmien lähemmästä yhteistyöstä.