Tech Runway tuo lentokonemessut Suomeen - kaikki ilmailusta kiinnostuneet tervetulleita Pyhtäälle 31.8.

PYH_ilmasta_2023_pilvetTech Runway -tapahtuma kokoaa ilmailualan toimijat Helsinki-East Aerodromelle jo neljättä kertaa. Nyt varsinaisiksi lentokonemessuiksi kehittynyt tapahtuma houkuttelee ilmailusta kiinnostuneet sekä alan ammattilaiset Pyhtäälle torstaina 31. elokuuta 2023. Lentokonemessut esittelevät tulevaisuuden ratkaisujen ja ilma-alusten lisäksi myös ilmailualan suurten lentokonevalmistajien uusimpia tuotteita on ensimmäistä kertaa yleisön nähtävillä.

TR_LIFT_avaus_2 "Edelliset Tech Runway -tapahtumat painoittuivat vahvasti droneihin ja teknologian kehitykseen. Nyt vuoden 2023 Tech Runway on oikea lentokonenäyttely ja mukana on vahvemmin mm. lentokenttien kunnossapitoa, etälennonjohtoa, mittarilähestymisjärjestelmiä. Olemme olleet ylpeitä kaikista Tech Runway tapahtumista ja nyt tämän neljännen tapahtuman osalta tuleva kattaus on huikean laaja", sanoi järjestävän tahon Redstone Aero Oy:n toimitusjohtaja Esa Korjula. 
 
TR_NAMjaHalliVahvasti kehittyvällä Pyhtään Helsinki East Aerodromella nyt neljättä kertaa järjestettävä Tech Runway on nyt entistäkin suurempi ja kansainvälisempi. Tapahtumaan odotetaan saapuvaksi noin tuhatta ilmaliikenteen ammattilaista, opiskelijaa ja toimialasta kiinnostunutta.

TR_Korjula_hallilla"Aiemmin Tech Runway on ollut enemmänkin ammattilaistapahtuma. Nyt vuoden 2023 lentokonenäyttelyyn ovat tervetulleet kaikki ilmailusta kiinnostuneet. Tapahtuma ei ole rajattu vain ammattilaisille", toivotti Korjula ilmailijat tervetulleiksi Pyhtäälle.

TR_nayttely_1Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus sekä ammattilaisille että ilmailusta kiinnostuneille päästä tutustumaan alan uusimpiin laitteisiin ja järjestelmiin.

Mukana Tech Runwayssa on kaikkiaan noin 50 näytteilleasettajaa Suomesta ja ulkomailta. Paikalla ovat mm. Textron, Bell ja Saab. Suurempia dronetoimijoita edustavat Insitu, jonka järjestelmiä on ollut käytössä Rajavartiolaitoksell sekä Bluebird Unnammed systems ja dronetoimijoille AR-ratkaisuja tarjoava Anarky Labs.

TR_paneeliIltapäivän seminaariosuudessa on mukana myös kansainvälisiä puhujia. Entistä suuremmassa roolissa ovat kaupallisten sovellusten lisäksi yhteiskunnalliset tarpeet ja ilmaliikenteen murros. Puhujalavalla nähdään toimialan keulahahmoja mm. Saabilta, sähkölentokonetoimija Evia Aerolta ja Helsinki Citycopterilta.

Asematason lentokonenäyttelyyn on luvassa huomattava kattaus uusia lentokoneita.

TR_koulukoneet_hallillaMukana ovat Cessnan uudet 206 ja 208 Caravan -koneet, Beechcraftin taksilentoihin ja kevyeen reittiliikenteeseen soveltuva kaksimoottorinen King Air 360, maailmanlaajuisesti suosittu yksimoottorinen Pilatus PC-12 NGX -potkuriturbiinikone, sekä kaksimoottorinen ja jopa 7-paikkainen Diamond DA62.

Myös pyöriväsiipiset ovat vahvasti edustettuina Pyhtäällä, kun asematasolle odotetaan saapuviksi Bellin uusimmat 1+4 -paikkainen 505- ja 1+7 -paikkainen 429 -helikopteri sekä Airbus ACH130 -helikopteri, jollaisella operoi Suomessa Helsinki Citycopter.

TDS_BalticBees_TO_1Tech Runway -lentokonemessuilla on mahdollista sään salliessa päästä myös ilmailemaan.

Tarjolla on Rotorwayn lyhyitä helikopterilennätyksiä, mutta varsinaiseksi vetonaulaksi on luvassa Baltic Bees, joka lennättää yleisöä Aero L-39 Albatros -suihkuharjoituskoneilla tarjoten Pyhtäällä ns. Jet Experience eli hävittäjälentäjäkokemusta.

TechRunway2023Nykyisten ja tulevaisuuden lentolaitteiden lisäksi messuosastoilla nähdään tulevaisuuden lentokenttä- ja kunnossapitoratkaisuja, satelliittiteknologiaa ja muuta ilmailun tuotekehitystä. Esillä on myös Patrian modernia lentokoulutuskalustoa, ilmavoimien yhteyskone, isoja työdroneja, miehittämättömiä ilma-aluksia ja muita tulevaisuuden ilmaliikenteen innovaatioita.

Järjestävän tahon mukaan seuraava kehitysvaihe on siirtymä sähköiseen liikenteeseen, dronelogistiikkaan ja ilmatakseihin.

TR_LIFT_ovi_2"Ilmaliikenne on valtavassa murroksessa. Etenkin Suomen ja suomalaisten tarve on päästä suorilla yhteyksillä, oikeankokoisella kalustolla liikkumaan lähilentokentältä suoraan määränpäähän. Tähän tarvitaan kattava lentokenttäverkosto ja sellaista kalustoa, jota nyt on Tech Runway -messuilla nähtävänä ja tutkittavana", kertoi projektipäällikkö Sami Juola.

PYH_ilmasta_2023_asematasoa_RATech Runway -lentokonemessut torstaina 31. elokuuta 2023, kello 11.00-17.00. Lippuja tapahtumaan myy Tiketti.fi - Tech Runway.

Virallinen Tech Runway 2023 -tapahtumasivusto. MH

Lue myös:

Artikkeli: Helsinki East Aerodrome valmiina lentoreittiavauksiin – tunnusteluja jo Viron suunnasta

PYH_Pilatus_matkustamo_1

SE-JVH_050823

 

 

 

 

 

 

UR-ATB_230523

PYH_lentopysakki_2