Ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustusta Turkkiin - päälentoasemat eivät toimi normaalisti

formin_logoUlkoasiainministeriö päivitti Turkin matkustustiedotteen 16. heinäkuuta ja kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista maahan. Ministeriön mukaan maan suurimmat lentoasemat eivät toistaiseksi voimassa olevan tiedon mukaan toimi normaalisti.

 Ulkoministeriön mukaan Istanbulin ja Ankaran lentokentät eivät toimi normaalisti. Turkin Ankarassa sijaitseva Suomen suurlähetystö kehottaa lisäksi matkustajia välttämään kauttakulkumatkustusta Istambulin Atatürkin lentokentältä. Turkish Airlines puolestaan kertoo, että sen operaatioiden normalisoituminen on jo aloitettu.

Turkissa 15. heinäkuuta 2016  tapahtuneen sotilaallisen vallankaappausyrityksen seurauksena turvallisuustilanne koko maassa on epävakaa. Ministeriö kehottaa seuraamaan viranomaisten ja matkanjärjestäjien tiedotusta sekä välttämään tarpeetonta matkustamista Turkkiin toistaiseksi.

Edustusto kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta suurissa kaupungeissa, Itä-Turkissa sekä välttämään matkustamista ja oleskelua Kaakkois-Turkin alueilla sekä Syyrian ja Irakin rajan tuntumassa. Edustusto kehottaa matkailijoita välttämään suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia kaikkialla Turkissa


Matkatoimistot seuraavat tilannetta

Finnmatkat kertoo, menolennon asiakkaille annettiin mahdollisuus perua matka kuluitta. Päätöstä myöhempien lentojen osalta matkanjärjesteäjä ei ole vielä tehnyt. Aurinkomatkat, kertoo, että kuluton peruutus- ja muutosoikeus koskee toistaiseksi lauantain 16.7., sunnuntain 17.7. ja maanantain 18.7. Turkin matkoja. Tjäreborg kertoo, että ensi viikon Turkin matkojen osalta ei olla vielä tehty päätöstä.

Ulkoministeriö ei ole suositellut kohdein evakuointia, joten paluulennot Turkista toteutetaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

Matkatoimistojen kohdehenkilökunnan mukaan tilanne Turkin lomakohteissa on rauhallinen.

Uusi 16.7 julkaistu Turkin matkustustiedote:

Lue myös: