Airbusille uusi innovaatiojohtaja

EADS_Innovation_Works_1Airbus on nimittänyt Yann Barbaux’n innovaatiojohtajakseen 1.5.2013 alkaen. Hän johtaa tiimiä, jonka vastuulla on koko Airbus-konsernin innovaattoreiden verkosto. Yann on EADS Innovation Worksin luoja.

Yannin päätehtävä on edistää vahvaa innovaatiokulttuuria Airbusissa. Yhdessä tiiminsä kanssa hän kannustaa airbusilaisia kehittämään uusia ideoita kaikilta toiminnan eri osa-alueilta ja nopeuttaa niiden seulontaa. Hän raportoi suoraan Airbusin pääjohtajalle Fabrice Brégierille.

Airbus_BARBAUX_Yann“Innovaatiot ovat olennainen osa Airbusia ja avaintekijä pitkän aikavälin kasvun ja kannattavuuden takaamisessa. Uusi verkostomme vahvistaa ja levittää innovointiin kannustavaa ajattelutapaa Airbusissa, mutta ottaa myös huomioon ulkoa tulevat lukuisat ideat. Uskon, että tämän ansiosta pystymme ennakoimaan tulevia trendejä entistä nopeammin”, Fabrice Brégier sanoo.

Vuonna 2006 Yann sai tehtäväkseen luoda EADS-konsernin uuden tutkimusorganisaation EADS Innovation Worksin, jota hän on johtanut ja kehittänyt siitä lähtien. Tätä ennen hän työskenteli tutkimuksesta ja teknologiasta vastaavana johtajana EADS:n fuusioitumista johtaneessa ryhmässä vuonna 2000 sekä vuodesta 2002 EADS:n konsernin tutkimuskeskuksen johtajana.

Yann aloitti uransa Aerospatialen laatuorganisaatiossa vuonna 1981. Vuonna 1987 hän nousi Aerospatialen tutkimuskeskuksen metalli- ja termorakennemateriaalien osaston johtoon ja vuonna 1996 keskuksen strategia-, tutkimuskoordinointi- ja yhteistyöjohtajaksi.

Kolmen lapsen isä pitää rokista ja soittaa itse sähkökitaraa, hiihtää ja seuraa rugbyä.