Destia mukaan Pyhtään Redstone Aeron lentokenttähankkeeseen - liittyy LIFT-verkostoon

Pyhtaa_ilmasta_2Destia on sopinut uuden ajan lentoliikenteen kehittämisen yhteistyöstä Redstone Aeron kanssa, joka omistaa Pyhtään lentokentän ja kehittää siitä digitaalisen lentokentän prototyyppiä. Alue tunnetaan myös nimellä Helsinki-East Aerodrome ja siellä edistetään liikennealan kestävän kehityksen tavoitteita kehittämällä ja testaamalla sähköistä ja miehittämätöntä lentoliikennettä ja digitaalisia järjestelmiä.

Moni tällä hetkellä tieliikenteessä hyödynnettävä osaaminen on hyödynnettävissä myös lentokenttäympäristössä. Destia asiantuntemus esimerkiksi sähkölataamisen, kelipalveluiden sekä kunnossapidon ja rakentamisen ratkaisuissa auttaa Redstone Aeroa kehittämään ja skaalaamaan uusia palveluita tulevaisuuden lentoliikenteen tarpeisiin.

”Tavoitteenamme on tehdä Helsinki-East Aerodromesta sähköisen ja digitaalisen lentämisen keskus, joka toimii moottorina koko Suomen ilmaliikenteen uudistamiselle ja kehittämiselle. On hienoa saada Destia mukaan kehitystyöhön. Yhdistämällä voimamme, voimme tarjota osaamista ja palveluita Suomen lentokenttäverkoston modernisoimiseksi”, sanoo Redstone Aeron toimitusjohtaja Jouni Eho

Pyhtaa_2”Jokainen uuden teknologian kulkuväline tarvitsee toimiakseen infrastruktuuria ja palveluita. Erilaiset strategiset selvitykset, automatisoitu kunnossapito, sähkölatausjärjestelmät sekä lentokenttäinfran suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito ovat kaikki osa-alueita, joissa Destialla on annettavaa sähköistyvälle ja automatisoituvalle lentoliikenteelle. Haluamme olla mukana kehittämässä huomisen liikennettä kohti kestäviä ratkaisuja myös ilmassa ”, sanoo Destian Strategiset liikennejärjestelmät -osaamisalueen johtaja Jorma Mäntynen.

LIFT Future Aerospace Centerin toiminta on käynnistynyt ja ensimmäisiä testaus- ja tuotekehitysprojekteja on suunniteltu jo kesälle 2022. Destia liittyy myös tulevaisuuden ilmaliikenteen kehityskeskuksen LIFT-verkostoon.

Lue myös: