Espanjan Eurofighter tuhoutui maahansyöksyssä kansallispäivän juhlallisuuksien jälkeen

spain_eurofighter_natoEspanjan Ilmavoimien Eurofighter Typhoon -hävittäjä tuhoutui turmassa Espanjan Los Llanos Albacetessä 12. lokakuuta. Hävittäjä oli osallistunut hetkeä aiemmin kansallispäivän ylilentoon Madridin yllä

Los Llanosin Albaceten lentotukikohtaan palaamassa ollut Eurofighter Typhoon syöksyi maahan hieman puolenpäivän jälkeen. Koneen ohjaaja ei ehtinyt käyttää heittoistuinta ja hän menehtyi turmassa.

Espanjan Ilmavoimien Ejercito del Airen mukaan ALA 14 -laivueeseen kuulunut Eurofighter Typhoon tuhoutui maahansyöksyssä lähestymisvaiheessa kentälle. Turman syystä ei puolustusministeriön lausunnon mukaan ole tietoa ja ilmavoimat tutkii tapausta.

Spain EurofighterKansallispäivän juhlallisuuksissa Madridin yllä nähtiin neljän koneen Eurofighter-osaston lisäksi mm. F/A-18 Horneteja ja taitolentoryhmä Patrull Aguilan Casa C-101 Aviojetit sekä helikopterikalustoa.

Viimeksi Eurofighter Typhoon tuhoutui mereensyöksyssä Italiassa syyskuussa 2017. Kolmas viime aikojen Eurofighter-onnettomuus sattui Jemenissä niin ikään syyskuussa.

Espanjassa on sattunut viimeksi Eurofighter-turma kesäkuussa 2014. Tuolloin menetettiin yksi kone ja ohjaaja lähestymisessä Morónin tukikohtaan. Konetyypille sattuneet kaksi aiempaa onnettomuutta ovat tapahtuneet niin ikään Espanjassa 2002 ja 2010.

Lue myös: