Finavia vähentää 26 henkilöä pääasiassa pääkaupunkiseudulta

FINAVIA_LOGO_BLUE_RGBFinavia kertoo uudistavansa organisaatiotaan ja tehostavansa siten toimintaansa. Yhtiön uutta organisaatiomallia on käsitelty 21. kesäkuuta päättyneissä yt-neuvotteluissa. Niiden päätyttyä Finavia vähentää tuotannollisista ja toiminnan uudelleenjärjestelyyn liittyvistä syistä 26 henkilöä.

Toukokuun alussa yt-neuvottelujen alussa vähennystarpeeksi kerrottiin noin 40 henkilöä.  Kaikkiaan henkilökuntaa on noin 2800. Irtisanomisten sekä muiden toimenpiteiden, kuten eläköitymisen, seurauksena henkilömäärä väheneekin kaikkiaan noin 40 hengellä.

Henkilöstövähennykset koskettavat pääasiassa pääkaupunkiseudulla työskenteleviä toimihenkilöitä. Finavia tarjoaa irtisanomisten kohteeksi joutuville henkilöille mahdollisuuksien mukaan uusia tehtäviä sekä tukee henkilöiden uudelleensijoittumista työmarkkinoille.

Finavian mukaan organisaatiota uudistetaan siten, että se tukee mahdollisimman hyvin yhtiön tavoitetta olla asiakaslähtöinen, tehokas ja kannattava palveluyritys.

"Teemme parhaamme tukeaksemme vähennysten kohteeksi joutuvia työntekijöitämme. Henkilöstövähennykset ovat aina valitettavia, mutta lentoliikenteen nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä niille ei tässä tilanteessa ole vaihtoehtoa", Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen sanoo.

"Finavian taloudellinen liikkumavara on kapea, ja joudumme tehostamaan toimintaamme, jotta voimme jatkossakin tarjota lentoyhtiöille ja matkustajille korkeatasoisia, kustannustehokkaita ja turvallisia palveluita lentoasemillamme."