Finnair aloittaa codeshare-yhteistyön Juneyao Airin kanssa ja laajentaa verkostoaan Kiinassa

JuneyaoAir_ac_1Finnair ja Juneyao Air ovat tehneet sopimuksen codeshare-yhteistyöstä Helsingin ja Shanghain välisillä lennoillaan sekä joillakin Juneyao Airin reiteillä Kiinassa ja Finnairin reiteillä Suomessa. Uusi codeshare-sopimus lisää kahdeksan uutta kohdetta Finnairin Kiinan-verkostoon.

Juneyao Air aloittaa lennot Shanghain ja Helsinki-Vantaan välillä 28. kesäkuuta 2019. Reittiä lennetään ympäri vuoden seitsemän kertaa viikossa. Kyseessä on toinen kiinalaisyhtiön reittiavaus Helsinki-Vantaalle. Reittiä lennetään Boeing 787 -9 Dreamlinerilla. Niissä on kaksiluokkainen matkustamo, jossa on 324 matkustajaistuinta. Business-luokassa on 29 lieflat-istuinta.

Finnairin asiakkaat voivat 28. kesäkuuta 2019 alkaen lentää Juneyao Airin jatkolennoilla Shanghaista Harbiniin, Shenyangiin, Dalianiin, Qingdaoon, Xi'aniin, Chongqingiin, Kunmingiin, Xiameniin ja Fuzhoon. Lisäksi Finnairin lentokoodi AY lisätään Juneyao Airin reiteille Nanjingin ja Xi'anin sekä Chongqingin ja Zhangjiajien välillä.  

Vastaavasti Juneyao Airin lentokoodi HO lisätään Finnairin Shanghain-reitille sekä kotimaan reiteille Helsingistä Ivaloon, Rovaniemelle, Kemiin, Kuopioon ja Ouluun.  

Uudet codeshare-lennot ovat varattavissa 16. toukokuuta 2019 alkaen.

JuneyaoAir_Crew_1”Tämä yhteistyö tuo asiakkaillemme enemmän kohteita ja sujuvia yhteyksiä Kiinassa”, sanoo Christian Lesjak, Finnairin verkko- ja resurssienhallintajohtaja.

”Lennämme nyt kesäkaudella Kiinaan jopa 42 vuoroa viikossa, mukaan lukien päivittäiset lennot Shanghaihin. Suomesta ja erityisesti Lapista on tullut kiinalaisten matkailijoiden suosima kohde, joten näemme varmasti paljon Juneyaon asiakkaita myös Finnairin kotimaan lennoilla.”

”Yhdistämällä Juneyao Airin ja Finnairin verkostot voimme tarjota enemmän vaihtoehtoja, ja paremmat yhteydet Kiinan ja Suomen välillä. Uskomme yhteistyön hyödyttävän molempia yhtiöitä”, kertoo Juneyao Airin varatoimitusjohtaja Yu Chengji.

Juneyao Air Co. on yksi johtavista yksityisomistuksessa olevista lentoyhtiöistä Kiinassa. Syyskuussa 2006 perustettu lentoyhtiöllä on 72 koneen laivasto. Se koostuu Airbus A320  ja Boeing 787 Dreamliner -koneista. Reittejä yhtiöllä on yli 120. Ne yhdistävät Kiinassa suurkaupunkeja sekä naapurimaita. Juneyao Airin kotikentät ovat Shanghai ja Nanjing.

Vuonna 2018 Juneyao Air kuljetti yli 18 miljoonaa matkustajaa. Yhtiöstä tuli ensimmäinen Star Alliance Connecting Partner toukokuussa 2017 ja se aloitti FFP eli kanta-asiakasohjelmayhteistyön Star Alliancen jäsenten Air Chinan, Air Canadan, ANAn, EVA Airin, Singapore Airlinesin, United Airlinesin ja Shenzhen Airlinesin kanssa. Finnair kuuluu oneworld-allianssiin.

Lue myös: