Finnair: kangasmaski ei riitä - vaatii 16.8. lähtien kirurgisen suu-nenäsuojaimen tai vastaavan käyttöä

korona_maskiFinnair muuttaa terveysturvallisuusvaatimuksiaan 16. elokuuta lähtien eikä enää hyväksy kangasmaskeja lennoilla. Jatkossa Finnair vaatii asiakkaita pitämään lennoillaan ns. kirurgisia suu-nenäsuojaimia, venttiilittömiä FFP2- tai FFP3-suojaimia tai vastaavia standardien (N95) mukaiset venttiilittömiä suojaimia.

Finnairin terveysturvallisuustoimien mukaisesti yhtiön lennoilla tulee käyttää maskia koko matkan ajan ja se tulee olla huolellisesti puettu. Poikkeuksena maskin käyttöön on ainoastaan rajalliset ajat eli suojaimen voi ottaa pois vain syömisen ja juomisen aikana.

Maskipakko_1Finnair pyytää asiakkaitaan pitämään maskin puettuna kaikissa kohtaamisissa Finnairin henkilökunnan kanssa, myös lentokentällä sekä esimerkiksi kesken aterioinnin tai juomisen. 

Finnairin lennoilla on ollut suu-nenäsuojan käyttöpakko 18. toukokuuta 2020 lähtien. 16. elokuuta 2021 lähtien Finnair ei siis enää hyväksy kangasmaskeja lennoillaan. Hyväksyttyjä suu-nenäsuojaimia ovat jatkossa siis kirurginen suu-nenäsuojain, venttiilittön FFP2- tai FFP3-suojain tai vastaava standardin (N95) mukainen venttiilitön suojain. MH