Finnair kokeilee matkustamoon tuotavan käsimatkatavaran määrän rajoittamista

Fhandluggage_1innair on aloittanut kokeilun, jonka aikana käsimatkatavaran määrää matkustamoissa rajoitetaan 19. joulukuuta saakka. Käsimatkatavaroita siirretään aktiivisesti koneen ruumaan viidellä Helsinki-Vantaalta lähtevällä reitillä. Tavoitteena on lentojen sujuvuuden parantaminen ja käsimatkatavaran vähentäminen.

Finnair toteaa viilenevän sään johtavan siihen, että monet ottavat matkalle mukaan talvitakin ja ylipäänsä tavallista enemmän matkatavaroita. Se johtaa käsimatkatavaroille varatun tilan täyttymiseen äärimmilleen tai loppumiseen jopa kokonaan.

Nyt Finnair kannustaa asiakkaitaan pakkaamaan käsimatkatavarat kevyesti ja tiiviisti tai kuljettamaan ne mahdollisuuksien mukaan ruumassa.

Käsimatkatavaroiden siirtämistä ruumaan kokeillaan aktiivisesti tietyillä täydemmillä lennoilla Helsingistä Amsterdamiin, Tukholmaan, Pariisiin, Kööpenhaminaan ja Ouluun 28.11.-19.12.

Testin aikana Finnairin henkilökunta siirtää aktiivisesti käsimatkatavaroita ruumaan check-inissä ja vielä lähtöportillkina. Käsimatkatavarat voidaan siirtää ruumaan, vaikka ne olisivat kooltaan sallituissa rajoissa.

Jos käsimatkatavaroita on matkustamossa liikaa, henkilökunta joutuu siirtämään tavaroita ruumaan, mikä voi jopa myöhästyttää lennon lähtöä.

Tavoitteena on vähentää käsimatkatavaran määrää matkustamossa kokonaisuudessaan. Testin aikana käsimatkatavarat siirretään ruumaan maksutta.

Koekäytön on määrä taata matkustamoon enemmän tilaa ja saada matka sujuu mukavammin. Testin avulla kerätään palautetta siitä, kuinka käsimatkatavaroiden siirtäminen ruumaan vaikuttaa asiakastyytyväisyyteen ja koneeseen nousun sujuvuuteen.

Finnair keräsi loppuvuodesta tietoja matkustajien ja heidän käsimatkatavaroidensa painoista lentojen lähtoportilla loppuvuodesta 2017. Koneessa kuljetettava lisäpaino kasvattaa polttoaineen kulutusta.

Finnairin koneiden painolaskelmissa nyt käyttämät standardipainot ovat miehille 88 kiloa, naisille 70 kiloa ja lapsille 35 kiloa.

Lokakuussa 2018 järjestetyssä AKL Summit & Expo -tapahtumassa Finnair esitteli sosiaalisen median mukaan laskelmia painovaikutuksista. Niiden mukaan jos jokainen matkustaja olisi jättänyt yhden kilon matkatavaroista pois voitaisiin tällä polttoainesäästöllä lentää jopa 20 Tokion lentoa.

Lue myös: