Finnair ottaa toukokuussa käyttöön Helsinki-Vantaan uudet Bag Drop -automaatit

HK_bagdrop_3Finnairin asiakkailla on pian mahdollisuus jättää ruumassa kuljetettavat matkatavarat automaattiseen laukunluovutuspisteeseen heti lähtöselvityksen jälkeen. Uudet Scan&Fly -automaatit tulevat Finnairin asiakkaiden käyttöön terminaalin 2 lähtöhallissa toukokuun loppuun mennessä. 

Automaation lisääntyminen myös lentoliikenteessä on kansainvälinen suuntaus, ja laukunluovutusautomaatit tuovat matkustajille joustavuutta lähtöselvitysaikoihin, tasoittavat ruuhkahuippuja ja tehostavat terminaalikapasiteetin käyttöä.

HK_bagdrop_1Myöhemmin tänä vuonna automaattien käyttöä laajennetaan Oulun ja Turun lentoasemille.

"Matkustajat ovat tottuneita hoitamaan matkan eri vaiheet itsenäisesti ja esimerkiksi lähtöselvityksen tekee itsepalveluna jo yli 80 % Finnairin asiakkaista. Matkatavaroiden jättäminen Bag Drop -automaatilla lyhentää asiakkaan jonotusaikaa kentällä ja nopeuttaa edelleen matkalle lähtöä", sanoo Johanna Bagge, Finnairin asiakaspalvelusta Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastaava johtaja.

Bag Drop -automaatilla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi, kun lähtöselvitys on tehty lähtöselvitysautomaatilla tai internetissä. Matkatavaratarra tulostetaan lähtöselvitysautomaatilla. Laukku jätetään Bag Drop -automaatilla matkatavarahihnalle, jossa asiakas skannaa laukun matkatavaratarran. Tämän jälkeen matkalaukku on valmis lennolle.

"Ne asiakkaamme, jotka tarvitsevat opastusta tai apua, saavat henkilökohtaista palvelua edelleen matkatavaratiskeiltä ja henkilökunnaltamme lähtöaulassa. Automaattisten laukunluovutuspisteiden lisäksi normaalit Bag Drop -pisteet, joissa matkalaukkutarrat tulostetaan asiakkaille, säilyvät", kertoo Johanna Bagge.

Lentoposti.fi kertoi uusien Scan&Fly -automaattien asentamisesta ja käytön helppoudesta sekä uudesta mobiilipalvelusta uutisessaan 8. toukokuuta: Helsinki-Vantaan uudet bag drop -automaatit käyttöön lähiaikoina

Lue myös:

Näitähän onkin jo muissa pohjoismaissa ollut käytössä pidemmän aikaa...helsinki jälkijunassa.:)