Finnair uudistaa lentolippujen varausta digikanavissaan Amadeuksen avulla

FinnairA350tailFinnair kehittää digikanaviensa eli Finnair.com -nettisivujen ja Finnairin mobiilisovelluksen varauskokemusta yhdessä Amadeuksen kanssa. Amadeuksen uusi teknologia tuo joustavuutta asiakkaiden ostokokemukseen Finnairin digitaalisissa kanavissa ja mahdollistaa varauksen tekemisen joustavasti eri kanavissa.

Tavoitteena on tehdä matkan varaamisesta entistä helpompaa ja joustavampaa kaikissa Finnairin digitaalisissa kanavissa. Finnairin internetsivujen ja mobiilisovelluksen kautta tehtävät lentovaraukset muodostavat noin neljänneksen yhtiön myynnistä ja ovat siten yksi Finnairin tärkeimmistä varauskanavista

”Haluamme tehdä ostokokemuksesta entistä sujuvamman”, kertoo Finnairin digitaalisista myyntikanavista vastaava johtaja Jaron Millner.

”Amadeus Digital -rajapinta tuo meille joustavuutta ja mahdollistaa varauskokemuksen kehittämisen yhdessä asiakkaidemme kanssa”.

 Amadeuksen innovatiivinen REST / JSON Digital -rajapinta antaa Finnairille paremmat mahdollisuudet tuottaa varauskokemuksen asiakkaiden tarpeiden mukaan, sen sijaan että noudatettaisiin vain yleisesti lentoyhtiöissä käytettyä järjestystä. Asiakkaan ostoskärryt ja istunnot pysyvät avoinna useita kuukausia, joten asiakas voit aloittaa ostoprosessin mobiililaitteella m.finnair.comissa, sulkea istunnon milloin tahansa ja jatkaa myöhemmin siitä, mihin jäi. Jatkossa asiakkaat pääsevät käsiksi ostoskoriinsa millä tahansa laitteella, eli voivat esimerkiksi jatkaa älypuhelimella aloitettua varausta toisella laitteella muutaman päivän päästä tai useita viikkoja myöhemmin.

 

“Tämä rajapinta on kehitetty suoraan lentoyhtiöiden tarpeeseen”, kertoo Manuel Midon, Head of Airlines in Northern & Western EU for Amadeus Airlines.

“Se antaa lentoyhtiöille mahdollisuuden kehittää varauskanaviaan haluamallaan tavalla, modernin matkustajan odotuksiin vastaten.”

 

Finnair ja Amadeus ovat käyttäneet agliilia projektimallia, mikä mahdollistaa nopean toteutuksen. Amadeus Digital API -liittymä on käytössä Finnairin mobiilissa varauskanavassa m.finnair.com. Liittymä otetaan käyttöön vaiheittain myös Finnairin muissa digitaalisissa kanavissa globaalisti.