Go! Aviationin lentojen aloitus lähestyy – neuvottelut käynnissä Porin kanssa

GoAviation_OHGGO_1Kotimaisen Go! Aviationin lentojen aloitus lähestyy kovaa vauhtia mutta yllätyksiltä ei ole vältytty. Ensimmäisen koneen saapuminen Suomeen viivästyy muutamalla viikolla. Se siirtää reittilentojen aloitusta mutta ensimmäiset tilauslennot lennetään edelleen kuluvan vuoden joulukuussa. Samalla myös Go! Aviationin pääomistaja otti ohjat yhtiössä käsiinsä.

Go! Aviation kertoi lokakuun alussa, että se on tehnyt sopimukset leasingyhtiön kanssa kolmen Pilatus PC12 NG -potkuriturbiinikoneen hankinnasta. Niistä kaksi on tulossa Suomeen vielä kuluvan vuoden aikana. Ensimmäisen koneen osalle sattunut yllättävä viivästys johtuu leasingyhtiön toiminnasta.

GO_PC12_up”Leasingyhtiö vahvisti meille tänään, että ensimmäisen koneen ostopäivä on 25. marraskuuta. Tämä valitettava viivästys johtuu leasingyhtiöstä”, kertoo Go! Aviationin sijoittajasuhteista vastaava johtaja Jari Tähtinen.

Koneen oston jälkeen alkaa rekisteröintiprosessi, joka kestää 1-2 viikkoa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kaksi ensimmäistä koneyksilöä D-FDHR ja SP-SAB saapuvat Suomeen lähes samaan aikaan noin joulukuun puolivälissä.

 Ensimmäisen koneen saavuttua lennetään ohjaajien viimeiset koulutukset. Sen jälkeen käynnistyy odotettu lentotoiminta. Aluksi lennetään tilauslentoja, joka tarkoittaa varsinaisten reittilentojen aloituksen siirtymistä alkuvuoteen 2017. Viivästyksestä johtuen myös joulukuulle julkistettu erikoishintainen aloituskampanja siirtyy kuukaudella eteenpäin ja koskee tammikuuta 2017.

GOA_SAB_kabiini_1Ensimmäisenä Go! Aviationin reittinä on edelleen jo aiemmin julkistettu Helsinki-Kuopio-Helsinki-Tallinna. Operaattori käy parhaillaan neuvotteluja usean muunkin maakuntakaupungin kanssa.

Päällimmäisenä on käynnissä neuvottelut Porin kaupungin kanssa. Mikäli sopimus syntyy voisi liikenne Pori-Helsinki välillä alkaa jo pian vuodenvaihteen jälkeen.

 Marraskuun alussa pääomistaja Roope Kekäläinen otti ohjat yhtiössä, kun lyhyen aikaa toimitusjohtajan pestissä olleen Riikka Oksasen määräaikainen sopimus päättyi.

”Riikka Oksanen toimi suunnitellusti määräajan raskaassa pestissä ja laittoi väliajan asiat kuntoon”, toteaa nykyinen vt. toimitusjohtaja ja yhtiön pääomistaja Roope Kekäläinen.

GOA_RoopeYhtiön hallitus teki päätöksen olla jatkamatta määräaikaista sopimusta ja nyt johtoon haetaan parhaillaan jo uutta toimitusjohtajaa. Uuden toimitusjohtajan osaamisen ja operatiivisten kykyjen avulla tähdätään jo Go! Aviationin seuraavan vaiheen toteuttamiseen, joka on siirtyminen Eurooppaan.

Go! Aviationin tavoitteena on palvella asiakkaita yksityiskoneen ja reittiliikenteen parhaiden puolien avulla sekä palauttaa lentomatkustuksen helppous. Matkustajat saavat erityistä lisäarvoa, kun koneeseen pääsee nopeasti ilman jonotusta eikä lentoasemalla tarvitse olla tunteja aikaisemmin.

Lue myös: