Hawk-mekaanikko Matias Korrille kultaa lentokonehuollon sarjassa ammattitaidon MM-kisoissa

matias_korri__savon_ammattioposto_1017Nuorten ammattitaidon nelipäiväinen maailmanmestaruuskisa World Skills järjestettiin Abu Dhabissa 14.-19. lokakuuta. Patrialla Hawk-mekaanikkona työskentelevä Matias Korri sai kultaisen mitalin lentokonehuollossa. Suomen joukkue voitti myös kaksi muuta kultaa ja yhden hopean.

Matias Korri on valmistunut lentokonemekaanikoksi Savon ammattiopistosta vuonna 2015. Hän työskentelee Hawk-asentajana Patrialla Tikkakoskella. Varusmiespalveluksensa Korri suoritti Hornet-apumekaanikkona Rissalassa.

World Skills -kisaan Korri on harjoitellut viime syksystä asti. Savon ammattiopisto ja Patria ovat tukeneet häntä valmentautumisessa. Patrian mukaan yhteistyö on ollut hedelmällistä ja osaamista vahvistavaa.

Joka toinen vuosi järjestettävässä World Skills -kisassa kilpailija osallistuu ammattinsa taitoja mittavaan lajiin. Kilpailuun osallistui nyt 1255 nuorta ammattilaista 58 maasta.

Mukana on kymmeniä eri ammattialoja, joista Suomen joukkueesta oli kilpailija 24:ssä. Suoritus kestää neljä päivää, joiden aikana tehdään lajista riippuen joko useita pieniä tehtäviä tai yksi isompi työ.

Kultaan ylsivät Korrin ohella Emeliina Papinniemi kondiittorilajissa ja Sofia Sundqvist lähihoitajalajissa. Hopeaa saavutti Taiju Koivula hiusmuotoilussa. Papinniemi sai parhaat pisteet kaikista suomalaiskilpailijoista ja hänet palkittiin Best of Nation -tittelillä. T.T.

Lue tarkemmin Matias Korrin valmentautumisesta: Patria: