Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonelaivasto harjoitteli taktisia operaatioita eri puolilla Suomea

Learjet_grey_0418Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonelaivasto harjoitteli taktista käyttöä Satakunnan lennoston järjestämässä Joint Sora 19 -lentotoimintaharjoituksessa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 2.–6. syyskuuta.

Ilmavoimat_PIVuosittaisten Joint Sora -harjoitusten tavoitteena on kouluttaa henkilöstöä ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston taktiseen käyttöön. Joint Sora 19 -harjoitukseen osallistuvien kuljetus- ja yhteyskoneiden päätukikohta on Oulun lentoasema.

Lisäksi käytössä ovat Kuusamon ja Kajaanin lentokentät sekä Pudasjärven lentopaikka.

Harjoituksen aikanen lentotoiminta suuntautui Ouluun, Kuusamoon, Lieksaan, Kuopioon ja Jyväskylään rajautuvalle alueelle.  Harjoituksen nimen mukaista operaatiota sorakentiltä ei tällä kertaa siis tehty. Myös Pudasjärvellä on päällystetty kiitotie.

casa295_jami_ilmavoimatHarjoitukseen osallistuivat CASA C-295M -kuljetuskoneet, Learjet 35 A/S -suihkukoneet ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneet.

Niiden lisäksi yhteistoimintakierroksiin osallistui F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Hornetit ja Hawkit lensivät  kotitukikohdistaan Rovaniemeltä, Rissalasta ja Tikkakoskelta.