Ivalon lentoaseman uudistustyöt alkavat

Ivalo_terminaali_1Finavia käynnistää laajennus- ja kunnostustyöt EU:n pohjoisimmalla lentoasemalla maanantaina 19. toukokuuta. Kyse on Finavian verkostolentoasemien merkittävimmästä investointikokonaisuudesta tänä vuonna ja sen arvo on 13,5 miljoonaa euroa.
 
Ivalon lentoaseman terminaalirakennusta peruskorjataan ja laajennetaan, pysäköintipaikkoja lisätään ja lentoliikennealueita remontoidaan. Terminaalin uudistustöissä keskitytään erityisesti turvatarkastuslinjastoon, porttialueen odotustiloihin, kahvila- ja myymäläalueeseen sekä tulli- ja passintarkastustiloihin.
 
Laajennus- ja saneeraustyön kokonaislaajuus on noin 6000 neliömetriä, josta laajennuksen osuus on 3600 neliömetriä. Laajennuksen tarpeisiin käytetään mm. puutavaraa yli 100 kuutiometriä ja teräsrakenteita yli 200 tonnia.
 
Lentoaseman uudistustöiden jälkeen matkustuskokemus on entistä sujuvampi ja mukavampi varsinkin sesonkiaikoina. Finavia myös valmistaa lentoasemaa kasvaviin liikennemääriin.
 
Lentoliikenne Ivaloon toimii muuten normaalisti, mutta elokuussa kiitotien kunnostustöiden ajan lentoasema on suljettu. Kolmen viikon tauon jälkeen lentoasema avataan jälleen maanantaina 25. elokuuta 2014. Tämänhetkisen arvion mukaan terminaalin laajennusosa on valmis keväällä 2015.
 
Ivalon lentoaseman lisäksi tänä vuonna aloitetaan investoinnit Tampereella, Turussa ja Rovaniemellä. Lisäksi lukuisilla lentoasemilla tehdään pienempiä muutoksia viihtyvyyden ja palvelutarjonnan parantamiseksi. Verkostolentoasemiin investoidaan kuluvana vuonna noin 35 miljoonaa euroa.
 
Lue myös: