Joululiikenteen vilkkain aika Helsinki-Vantaalla on torstaina ja perjantaina aamulla

T2_jouluTänä vuonna Helsinki-Vantaan lentoliikenteen vilkkaimmat hetket ajoittuvat torstai- ja perjantaiaamuihin 22.–23. joulukuuta. Matkustajia pyydetään tulemaan lentoasemalle ajoissa, kun lento lähtee aamulla kello 6.30–9.00.

Riittävästi aikaa on varattava varsinkin silloin, jos mukana on ruumaan meneviä matkatavaroita kuten suksia. Osa lentoyhtiöistä tarjoaa mahdollisuuden tuoda matkatavarat kentälle jo edellisenä iltana.

Lentomatkalle lähteviä matkustajia muistutetaan siitä, että suksivoiteiden ja ilotulitusrakettien kuljettaminen lentokoneessa on kielletty. Pakasteet ja tölkkiruuat on jo kotona hyvä pakata ruumaan menevään matkatavaraan. Arvotavarat sen sijaan kannattaa ottaa mukaan käsimatkatavaraan.

Tietoa ennakkolähtöselvityksestä ja muita vinkkejä matkanteon helpottamiseksi löytyy talvilomailijan muistilistasta (http://www.helsinki-vantaa.fi/matkustaminen/matkalle-lahto/talvilomalle).

Perinteiseen tapaa lentoasemalle tuovat joulutunnelmaa Sibelius Akatemian duot, jotka esiintyvät Helsinki-Vantaalla iltapäivisin koko joulua edeltävän viikon. Jouluohjelman voi tarkistaa lentoaseman verkkopalvelusta http://www.helsinki-vantaa.fi/matkustaminen/joulu.

Liikenne hiljenee aattona, ja joulun pyhät ja uusi vuosi ovat lentoasemalla rauhallista aikaa. Myymälöiden ja kahviloiden aukioloajoissa on tuolloin poikkeuksia ja osa palvelupisteistä voi olla suljettu.

Finavia toivottaa matkustajille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.