Kaivopuiston lentonäytösjärjestäjältä tarkempi ohjeistus veneilijöille - kaksi omaa merikatsomoa

K_ennakko_veneily_kieltoalue_1Kaivopuiston lentonäytösjärjestäjä huomioi veneilijät 9. kesäkuuta järjestetyssä tapahtumassa mutta samalla ilmailumääräykset tuovat myös rajoitteita vesiliikenteelle tapahtuman ja mahdollisten sitä edeltävien harjoitusten ajaksi. Tapahtuman järjestää Suomen Ilmailumuseo.

Perjantai-iltana 9.  kesäkuuta Kaivopuiston edustalla järjestettävää lentonäytöstä voi seurata hyvin myös veneistä. Turvallisuusvaatimukset asettavat kuitenkin hetkellisiä rajoituksia vesiliikenteelle. (Lentoposti.fi kertoi vaikutuksista vesiliikenteelle jo 10.5 uutisessaan: Kaivopuiston lentonäytös tuo jälleen suuren ilmailutapahtuman Helsingin edustalle).

 K_ennakko_karttaLiikenteen turvallisuusviraston Trafin valvoman Ilmailumääräyksen OPS M1-2 mukainen lentonäytösturvallisuus edellyttää vesiliikenteen poikkeusjärjestelyjä Itäisen Pihlajasaaren itäpuolelta Särkän saaren koillispuolelle ulottuvalla vesialueella.

 Kaivopuiston lentonäytöksen näytöslinja kulkee Harakan saaren yläpuolelta ja näytöslinjan ympärillä on noin 3 km pitkä ja 460 metriä leveä lentonäytöksen kieltoalue. Tämän kieltoalueen reunat on merkitty väliaikaisilla isokokoisilla poijuilla.

K_ennakko_kaivopuisto_katsomoKieltoalueen piiriin kuuluvalla vesi- ja maa-alueella on vesiliikenne ja oleskelu kielletty ilman lentonäytöksen järjestäjän lupaa.

Kieltoalue sulkee käytännössä Harakan ja Eteläisen Uunisaaren välisen salmen sekä Kaivopuiston rannan ja Pohjoisen Uunisaaren välisen salmen läpikulkuliikenteeltä. Kieltoaluetta valvovat järjestäjän tehtävään osoittamat alusyksiköt ja järjestyksenvalvojat.

K_ennakko_flightline Kieltoalueen eteläpuolella on laajempi lentonäytöksen turva-alue, joka ulottuu Itäisen Pihlajasaaren eteläpuolelta Suomenlinnan eteläpuolelle ja jonka piirissä läpikulkuliikenne ja satamien käyttö on sallittua.

Turva-alueella ankkurointi, pysähtyminen ja alusten kokoontuminen on kuitenkin kielletty ilman lentonäytöksen järjestäjän lupaa.

Lentonäytöksen merialueen valvonnan ja pelastusvalmiuden tehtävissä on mukana sekä Suomen meripelastusseuran jäsenyhdistysten että Turvallisesti vesillä ry:n aluskalustoa.

 Nämä lentonäytöksen kielto- ja turva-alueet ovat voimassa torstaina 8.6. kello 17.00 - 20.00 sekä perjantaina 9.6. kello 16.00 - 21.00.

Lentonäytöstä veneellä seuraamaan saapuville on osoitettu kaksi katselualuetta, joihin järjestäjä pyytää katsojien saapuvan perjantaina 9.6. vasta kello 15.00 jälkeen.

K_reds_MODVesillä liikkujia muistutetaan huomioimaan normaalit vesiteiden säännöt, väyliä pitkin kulkeva reittiliikenne sekä Hernesaareen itäpuolisella vesialueella perjantaina 9.6. kello 15.00 päättyvä purjehduskilpailu.

 Lue myös aiemmat Lentoposti:fi -uutiset Kaivopuiston lentonäytöksestä:

Kaivopuiston lentonäytös tuo jälleen suuren ilmailutapahtuman Helsingin edustalle).

Finnairin A350 XWB:n harvinaista Kaivopuiston lentonäytöksen esitystä valmistellaan huolella