Keittiömestareiden ateriakokonaisuudet saapuvat Finnairin kaukolennoille

Finnair_90v_menu90-vuotisjuhlavuottaan viettävä Finnar uudistaa business-luokan ruokatarjoiluaan. Syyskuun 18. päivästä alkaen asiakkaille tarjoillaan Suomen tunnetuimpiin keittiömestareihin kuuluvien Pekka Terävän ja Tomi Björckin suunnittelemia ateriakokonaisuuksia. Finnair esitteli ateriauudistuksensa ja sen suunnittelevat keittiömestarit yhtiön 90-vuotisjuhlissa helmikuussa 2013.

”Lennolla tapahtuva ruokatarjoilu on tärkeä osa erottuvaa ja yksilöllistä matkustamokokemusta”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Allister Paterson.

Finnair_ateriat_1”Terävällä ja Björckillä on molemmilla raikas ja valtavirrasta erottuva tyyli. Pekka Terävä tuo omalla ammattitaidollaan asiakkaillemme Pohjolan makuja, mikä istuu hienosti Finnairin identiteettiin. Itämaisen keittiön osaaja Tomi Björckin luomat menut puolestaan tukevat vahvaa Aasian strategiaamme", jatkaa Paterson.

Finnair tarjoili Pekka Terävän menukokonaisuuteen kuuluvan alkupala-annoksen yhtiön uuden A321ER Sharklet-koneen siirtolennolla Airbusin Finkerwerderin tehtailta Helsinki-Vantaalle. Maukas alkupala ja sen ohessa tarjoiltu suklaakakku lupaavat hyvää koko ateriauudistuksen osalta.

Terävän menukokonaisuuteen kuuluu muun muassa poron ulkofilee, tattipyreetä, uunissa paistettua puikulaperunaa ja luomuohraa.

”Ateriakokonaisuuden suunnittelun lähtökohta oli puhdas suomalainen luonto, ja siinä hyödynnetään suomalaisen luonnon antimia: kauden kasviksia, vihanneksia sekä kotimaista riistaa ja kalaa”, kertoo Pekka Terävä.

"Aterioiden raaka-aineiden valinta on tehtävä huolella, sillä ateria on vielä pakattava, jäähdytettävä, toimitettava koneeseen ja lämmitettävä yläilmoissa", kertoo Terävä Finnairin Blue Wings-lehdessä.

Finnair_ateriat_2Tomi Björckin luoma menu jakaantuu thai-ruokaan ja japanilaisen keittiön antimiin. Thai-menun pääraaka-aineet liha ja talvikurpitsa saavaat päälleen itämaisten mausteiden lajitelman. Japanilainen menu sisältää ramen-nuudeleita ja tryffeli-yuzu-kastikkeella maustettua lohta.

”Menu ja käyttämäni raaka-aineet heijastavat intohimoani moderniin aasialaiseen ruokaan”, kertoo Tomi Björck.

Björckille haasteita tuotti se, että lentokoneessa annosten viimeistely tuoreilla yrteillä ei ole logistisesti mahdollista kerrotaan Finnairin Blue Wings-lehdessä.

Keittiömestareiden ateriakokonaisuuksia täydentävät niihin valitut viinit. Ruoat valmistaa Finnairin yhteistyökumppani LSG Sky Chefs.

Lue myös: