KLM palautti yhteyksiä Euroopassa Helsinkiin ja 7:ään muuhun kohteeseen - lennoilla maskipakko

PH-EXB_110520(päivittynyt 11.5. klo 11.18) KLM aloitti lentoliikenneyhteyksiensä palauttamisen Euroopassa 4. toukokuuta. Matkustajaliikennettä on tarjolla päivittäisin lennoin kahdeksaan kohteeseen, joista yksi on Helsinki-Vantaa. Kaikilla KLM:n lennoilla tulee voimaan suu- ja nenäsuojan käyttöpakko.

Hollantilaisyhtiön päämääränä on toukokuun aikana lentää 15 prosenttia normaaleista lennoistaan, joista se olisi operoinut ilman koronaviruspandemiaa. Matkustajalentojen lisäksi KLM lentää merkittävän määrän rahtilentoja kansainvälisiin kohteisiin.

KLM:n karsittu Euroopan reittiverkosto on suunniteltu palvelemaan myös kansainvälisiä jatkolentoyhteyksiä. Reittejä avataan vähitellen ja muutoksia voi tulla viikoittain riippuen kohdemaiden viranomaisvaatimuksista.

Reittiyhteyksiä Euroopassa KLM palautti 4. toukokuuta 2020 alkaen kahdeksaan kohteeseen Euroopassa. Päivittäinen lentoyhteys on tarjolla seitsemänä päivänä viikossa Helsinki-Vantaalle, Barcelonaan, Madridiin, Roomaan, Milanoon, Budapestiin, Prahaan ja Varsovaan. Kyseiset lennot operoi KLM Cityhopper Embraer-koneillaan.

PH-EZR_210120Yhteys Amsterdamista Helsinki-Vantaalla palautuu liikenneohjelmaan 11. toukokuuta (otsikkokuvassa). Kyseessä on siis yksi päivittäinen lento viikon jokaisena päivänä. Normaaliaikana KLM on lentänyt Helsinki-Vantaalle kolmesti päivässä.

"Olemme erittäin iloisia voidessamme jälleen palvella asiakkaitamme Suomen markkinoilla. Jopa näinä aikoina ihmisten on lennettävä tärkeistä ja välttämättömistä syistä", sanoo Soili Varpula, Myyntipäällikkö Air France KLM Finland.

 KLM ottaa lennoillaan käyttöön 11. toukokuuta lähtien suu- ja nenäsuojuksen käyttöpakon. Suojusta on käytettävä koko lennon ajan sekä koneeseen nousun ja koneesta poistumisen ajan. Maskipakko on voimassa 31. elokuuta 2020 saakka. Matkustajien pitää tuoda lennoille oma suojausväline.

 Päivitys: korjattu toukokuu sekä normaaliajan lentojen määrä 4-> 3

Päivitys 11.5. kello 11.18: Lisätty vahvistus Helsingin lentojen palauttamisesta 11.5. lähtien sekä myyntipäällikön kommentti.

Päivitys 11.5. kello 18.06: Lisätty kuva Helsinki-Vantaalle 11.5. saapuneesta KLM:n koneesta.