Kokkola-Pietarsaaren lentoliikennealueeseen mittavia parannuksia

Finavia parantaa Kokkola-Pietarsaaren lentoasemansa lentoliikennealueiden toimivuutta. Lentoaseman lentoliikennealueet päällystetään tulevana kesänä uudelleen ja kiitoteiden valojärjestelmiä parannetaan. Hankkeen kustannusarvio on 3 miljoonaa euroa. Finavia tukee hankkeella Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman lentotarjontaa ja sen kysynnän mukaista kehittymistä.

”Yhteydet Finavian Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta ovat viime aikoina parantuneet. Lisääntynyt tarjonta on houkutellut uusia käyttäjiä lentoliikenteen palveluille. On tärkeää, että maakunnan yritykset, julkinen hallinto ja kotitaloudet sitoutuvat myös jatkossa lentoaseman tarjoamien yhteyksien käyttämiseen. Finavian päätös investoida lentoasemalle antaa mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää kysynnän mukaisesti hyviä palveluita lentoyhtiöille ja matkustajille”, sanoo Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman päällikkö Ari Nääppä Finaviasta.

Lentoliikennealueiden päällystystyöt toteutetaan kesäkaudella, jolloin lentoliikennemäärät ovat normaalia vähäisemmät. Lentoliikenteen turvallisuuden varmistamisen vuoksi lentoasema suljetaan 25.6.-27.7.2012 väliseksi ajaksi. Lopullisesti töiden on määrä valmistua elokuussa 2012.

”Uudistustyöt parantavat lentoaseman tulevaisuuden toimintaedellytyksiä, ja siksi toivomme kärsivällisyyttä lentoaseman käyttäjiltä tulevana kesänä”, Nääppä sanoo.

Finavian Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla oli vuonna 2011 noin 95 000 matkustajaa. Matkustajamäärä kasvoi 18 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Finavia ylläpitää Suomessa 25 lentoasemaa, turvatarkastaa matkustajat ja matkatavarat, pitää kiitotiet kesäkelissä sekä varmistaa turvalliset lentoonlähdöt ja laskeutumiset.