Lapin Aslak ja EMA Group yhteistyöhön

Aslak_1Kansainvälinen terveydenhuollon toimija EMA Group ja pelastushelikopteri Aslak suunnittelevat yhteistyötä. Käytännössä tämä tulisi merkitsemään EMAn ja Aslakin henkilöstöjen yhdistämistä sekä lääkintäpalveluiden tuottamista yhteisvoimin arktisen alueen yrityksille ja matkailijoille.  

"Keskeisin syy oli se, että olemme maailman pohjoisin medical assistance –yritys. Haluamme tuoda osaamistamme myös arktiselle alueelle, jossa tiedämme käyvän huomattavan määrän matkailijoita ja jonne tulee keskittymään yhä enemmän suuria yrityksiä ja niiden henkilökuntaa", perustelee EMAn johtava lääkäri ja anestesiologian erikoislääkäri Tuomas Hiltunen.

 

Yhteistyö mahdollistaa toiminnan kehittämisen 

Voimme tarjota EMAn työntekijöille houkuttelevan mahdollisuuden työskennellä paitsi kansainvälisissä medical assistance –toiminnoissamme, myös pelastushelikopteri Aslakissa. Tarjolla on mielenkiintoisen monipuolinen työnkuva, Tuomas Hiltunen toteaa.

"Aslakin lääkäriaseman henkilöstölle EMA tarjoaa entistä laajemmat työskentelyn mahdollisuudet. Lisäksi voimme tuoda heille koulutuksellisia ja muita työsuhteisia etuja", hän täydentää.

Aslakin operatiivinen johtaja Jyri Lilja näkee yhteistyön EMAn ”valtavana askeleena Aslakille”.

"Pelastushelikopterin toiminta nousee uudelle tasolle. Yhteistyössä EMAn kanssa saamme lääkäriasemalle, pelastushelikopteriin ja lääkäriautoon lisää päteviä erikoislääkäreitä".

Iso asia on sekin, että Aslakin liittäminen tunnettuun brändiin lisää ihmisten tietoisuutta ja kiinnostusta pelastushelikopterin toimintaa kohtaan. Voittoa tavoittelemattomana aatteellisena yhdistyksenä Aslak ei saa valtionapua, vaan toimii yksityisin tukivaroin.

Pelastushelikopteri tulee edelleen palvelemaan Lapin asukkaita, mutta sen olemassaolon mahdollisuudet paranevat. Myös Aslakin lentotoiminta kasvaa, kun tehtäviä tulee lisää.

"Aslakin maantieteellinen sijainti on loistava. Pelastushelikopteri tavoittaa nopeasti kaikki Lapin alueet. Aslakin lääkäriaseman sijainti Sodankylän lentokentällä mahdollistaa nopeat potilassiirrot. Potilas voidaan alkuhoitaa lääkäriasemalla ja kuljettaa sieltä eteenpäin jopa Ruotsiin, Venäjälle tai Baltiaan asti", Tuomas Hiltunen kuvailee.


Kohti sopimuksia

"Ensimmäisenä sovimme lääkäripalveluiden tuottamisesta Aslakille. Sovimme EMAn roolista, jollain tavalla tulemme yhdistämään henkilöstöä", Hiltunen kertoo.

"Käytämme Aslakin palveluita erittäin mielellämme. Olemme vakuuttuneita, että Aslakissa asiat tehdään hyvin ja laatu on kunnossa."

EMA on suomalainen, työntekijöidensä omistama yritys. Yritys on toiminut suomalaisten matkustajien turvana jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Tämän lisäksi EMA on ollut aktiivinen mm. ensihoidon järjestelmän sekä lääkintähelikopteritoiminnan rakentamisessa Suomeen.