Lentoliikenteen yhteistyöverkosto vahvistamaan Aviapolis-alueen menestystä ja kilpailukykyä

Aviapolis_teksti_2017_1Uusi lentoliikenteen yhteistyöfoorumi käynnistyy Vantaan kaupungin ja Uudenmaan liiton yhteistyönä. Yhteistyöverkoston tavoitteena on edesauttaa Helsinki-Vantaan menestystä ja kilpailukykyä yhtenä maailman parhaista lentoasemista ja vaihtokentistä nyt ja tulevaisuudessa.

  Vantaan kaupunki haluaa yhdessä Uudenmaan liiton kanssa kasvattaa entisestään vastuutaan ja olla avaintoimijana kehitettäessä lentoaseman aluetta vastamaan tulevaisuuden haasteisiin globaalikilpailussa.

Yhteistyöfoorumi on avoin kaikille lentoaseman alueen kehittämisestä kiinnostuneille yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille. 

Yhteistyöverkosto toimii lentoaseman saavutettavuuden ja markkinoinnin kehittämisen edistämiseksi. Edistämistyössä keskeisessä roolissa ovat muun muassa sujuvat matkaketjut ja älykäs liikkumisen kehittäminen.

HEL_Twr_logo_2017_1Matkaketjut ovat tärkeässä roolissa kovassa kasvussa olevan Helsinki-Vantaan lentoaseman tulevaisuudessa. Aviapolis-alue sijaitsee aivan lentoaseman vieressä.

Vuonna 2016  lentoasemalla oli 17,2 miljoonaa matkustajaa. Kasvu jatkuu edelleen ja kuluvan vuoden aikana odotetaan ylitettävän jo 18 miljoonaa vuosittaista matkustajaa.

Vuoteen 2020 mennessä ylittyy jo 20 miljoonaan matkustajan raja. Pidemmän vuoteen 2035 saakka menevän ennusteen mukaan Helsinki-Vantaalla olisi jo huimat 35 miljoonaa vuosittaista matkustajaa.

Finavia kehittääkin Helsinki-Vantaasta matkakeskusta, johon olisi sujuvat yhteydet Suomesta ja Virosta. Kyseinen ns. multimodaali matkakeskus yhdistäisi eri liityntäliikennemuodot sujuviksi matkaketjuiksi.

Aviapolis_1Aviapolis-alueen kehitykselle on merkittävää myös se, miten uudet isot investointiratkaisut kuten Helsinki–Tallinna-tunneli vaikuttavat lentoaseman alueen kehittämiseen ja tulevaisuuteen.

Yhteistyöverkosto seuraa myös aktiivisesti muiden kansainvälisten lentokenttäalueiden toimintaa.

   Yhteistyöverkosto tarjoaa puitteet yhteistyölle, järjestää teematapaamisia, toteuttaa yhteistä edunvalvontaa, tekee selvityksiä ja edesauttaa tiivistä tiedonvaihtoa.

   Lentoliikenteen yhteistyöverkosto lanseerattiin osana lentokenttäkehittämisen asiantuntijoille suunnatun ”Airport Cities – Cities of the Future” -seminaarin ohjelmaa. Seminaarin järjesti Vantaan kaupunki yhteistyössä Uudenmaan liiton kanssa.

Lue myös: