Lentomatkustajien ilmainen nettiyhteys Helsinki-Vantaalla on huikea menestys

Wifi-finavia_loFinavian tarjoama ilmainen langaton nettiyhteys Helsinki-Vantaan lentoasemalla on vuosi vuodelta suositumpi palvelu. Lentoasema saa hyvin toimivasta palvelusta kehuja sosiaalisessa mediassa lähes päivittäin. Mobiililaitteiden yleistyessä käyttäjämäärien kasvu on ollut huimaa.

Finavia panostaa Helsinki-Vantaan palveluihin, jotta lentoasema yhä vahvistaisi rooliaan Euroopan ja Aasian välisessä lentomatkustuksessa kilpailijakenttiinsä verrattuna. Viime vuonna Euroopan ja Aasian välisen vaihtomatkustuksen osuus oli 31 prosenttia lentoaseman kokonaismatkustajamäärästä.

Suvanto"Langattoman verkon kävijämäärä on kasvanut viimeisen vuoden aikana valtavasti. Käyttäjiä oli kuluvan vuoden tammikuussa 168 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa", vertailee lentoasemajohtaja Ville Haapasaari. 

Lentoasemia ylläpitävä Finavia tarjoaa ilmaiseksi avoimen langattoman verkon yhteensä 19 lentoasemalla. Nettiyhteys on paitsi ilmainen, myös rajoittamaton. Käyttäjä voi surffata netissä niin kauan ja paljon kuin haluaa. Verkkoyhteyttä voivat käyttää kaikki matkustajat, vastaanottajat ja saattajat.

Nopea ja toimiva yhteys kerää kiitoksia

Finavia_Ville_Haapasaari Käyttäjämäärän rajun nousun taustalla on pääasiassa mobiililaitteiden yleistyminen sekä Helsinki-Vantaan wifin toimivuus. Finavia paransi viime vuonna Helsinki-Vantaan wlan-yhteyttä lisäämällä tukiasemia sekä kasvattamalla nopeutta 100 Mbs:iin.  Tukiasemia on nyt yhteensä yli 80.

"Varsinkin kansainvälisiltä matkustajilta tulee jatkuvasti kiitoksia Helsinki-Vantaan wifistä, sillä hyvin harva kenttä maailmalla tarjoaa toimivaa ja nopeaa langatonta nettiyhteyttä tai että se olisi matkustajille ilmainen. Monet matkustajat haluavat olla koko ajan online paikasta riippumatta ja käyttää odotteluaikansa kentällä joko viihdykkeeksi tai työskentelyyn", sanoo Haapasaari.


Suvanto-lounget mahdollistavat työskentelyn ja rentoutumisen

Suvanto_2Finavia, Martela, UPM, Fortum, Karelia-Upofloor ja Clear Channel esittelivät keväällä 2012 Suvanto-nimeä kantavan loungekonseptin Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Suvanto on työ- ja lepopisteiden muodostama keidas, jossa on mahdollisuus työskennellä ja rentoutua. Lisäksi Suvanto tarjoaa mahdollisuuden erilaisten sähköisten päätelaitteiden lataamiseen.

Helsinki-Vantaan ohella ilmainen WiFi löytyy kahdeksaltatoista Finavian lentoasemalta: Ivalo, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kemi-Tornio, Kittilä, Kokkola-Pietarsaari, Kuopio, Kuusamo, Lappeenranta, Maarianhamina, Oulu, Pori, Rovaniemi, Savonlinna, Tampere-Pirkkala (molemmat terminaalit), Turku ja Vaasa.

 

Lue myös: