LSG SkyChefs Finlandin henkilökunta marssi ulos

LSG_1Suuri osa LSG SkyChefs Finlandin henkilöstöä on poistunut työpaikoiltaan torstaina 12. syyskuuta kello 17.30. Catering-työntekijöiden ulosmarssin syy on työehtosopimuskiista. Tarjoilua Finnairin lennoilla on jouduttu yksinkertaistamaan työnseisauksen ajaksi.

Työnantaja pyrkii siirtämään työntekijäryhmän Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa työnantajaliiton alaisuuteen nykyisen Paltan sijaan. Muutoksen jälkeen alettaisiin noudattaa uutta työehtosopimusta, joka työntekijöiden mukaan laskisi palkkoja.

Työtaistelu saattaa viivästyttää Finnairin lentoja ja lennonaikaisia tarjoiluita on jouduttu yksinkertaistamaan.


Finnairin lentojen tarjoilu yksinkertaistuu työtaistelun ajalla

Erikoisruokavaliota noudattavien kannattaa varautua mahdollisuuksien mukaan omin eväin, sillä tarjoilu on rajoitettua. Finnairin Lounge-palveluihin oikeutetuilla asiakkailla on mahdollisuus nauttia lämpimiä aterioita Helsinki-Vantaan loungeissa.

LSG_2Helsingistä lähtevillä kaukolennoilla tarjoillaan lämmin ateria kertakäyttöastioista. Economy-luokassa kasvisvaihtoehtoa ei voida taata. Sama koskee erikoisruokien toimitusta koneeseen.

Lentokoneeseen ennakkoon tilattavien tuotteiden myynti ja tax free -tuotteiden myynti koneessa keskeytetään työnseisauksen ajaksi.

  Euroopan lennoilla on tarjolla vähintään vettä sekä business- että economy-luokassa torstaina 12. syyskuuta. Perjantaina 13. syyskuuta lähtevillä lennoilla on tarjolla snack-rasia
Lentokoneeseen ennakkoon tilattavien tuotteiden ja tax free -tuotteiden myynti sekä sanomalehtien jakelu koneessa keskeytetään työnseisauksen ajaksi.

Lomalennoilla kohteesta riippuen tarjolla on vähintään voileipä ja snack-rasia. Lentokoneeseen ennakkoon tilattavien tuotteiden myynti ja tax free -tuotteiden myynti koneessa keskeytetään työnseisauksen ajaksi.

Kaikilla lennoilla tarjoillaan kuitenkin vettä.

Ruokaa ja juomaa voi ostaa lukuisista Helsinki-Vantaan lentoaseman ravintoloista: Finavia: Ruokaa ja Juomaa


Finnair ulkoisti cateringin kumppanuussopimuksella

Finnair ja LSG Sky Chefs Group solmivat elokuussa 2012 kumppanuussopimuksen, jonka perusteella vastuu inflight- ja catering-palveluja tarjoavan Finnair Catering Oy:n toiminnasta ja päätöksenteosta siirtyi LSG:lle. Sopimuksen vuosihinta on kolme miljoonaa euroa.

Yhtiö tiedotti sopimusjulkistuksen yhteydessä, ettei siirrolla ole vaikutuksia Finnair Cateringin henkilöstön työsopimuksiin tai -ehtoihin yhtiön määräysvallan siirtymisestä huolimatta.

LSG Sky Chefs Group on maailman johtavia lentocatering-palveluiden tuottajia ja yhtiön omistaa Lufthansa.

Kumppanuussopimuksen perusteella LSG:llä on oikeus ostaa Finnair Catering Oy:n osakekanta ennalta sovittuun hintaan sopimuskauden aikana.

 

Lue myös: