Lufthansa antoi positiivisen tulosvaroituksen -luvassa 9 miljardin konetilaus

Lufthansa_tailsVuoden 2012 alustavan tilinpäätöksen mukaan Lufthansan liiketulos on 524 miljoonaa euroa ja kertaluontoisten erien jälkeen 990 miljoonaa euroa. Yhtiön johtoryhmä esittää hallitukselle yli sadan uuden koneen tilausta.

Lufthansa antoi Saksan lakien mukaisen positiivisen tulosvaroituksen. Lufthansa konserni teki vuoden 2012 aikana 30,1 miljardin liikevaihdon ja alustavien taloustietojen mukaan nettovoittoa tulisi 990 miljoonaa euroa. Lufthansa aloitti  tammikuussa 2012 SCORE-säästöohjelman, jolla haetaan 1,5 miljardin euron säästöjä vuoden 2014 loppuun mennessä.

Käyttökate ennen kertaluontoisia eriä oli 524 miljoonaa euroa, joka sisältää SCORE-säästöohjelman mukaiset 160 miljoonan euron uudelleen järjestelykustannukset. Lufthansan mukaan Austrianin osittainen liikenteen siirto Tyrolean Airwaysille toi 115 miljoonan euron kertaluontoisen säästön.

"Kannattavuus ei ole itsestäänselvyys ilmailualalla vaan se on kovan työn takana. Vastatakseen alan asettamiin haasteisiin pitää vaan suoriutua entistä paremmin" , kommentoi Lufhansan toimitusjohtaja Christoph Franz.

"Tuloksen ei saa antaa hämätä vaan säästötoimia tulee jatkaa. Tilikauden voitto tulee kertaluontoisten erien ja omistuksien myynnin kautta". muistuttaa Franz säästötoimien jatkotarpeista.

Yhtiön johtoryhmä esittää hallitukselle osingon maksamisen jäädyttämistä ja liiketuloksen käyttämistä yhtiön kasvuun. Lisäsäästöjä tullaan hakemaan toimipisteiden sulkemisella ja hallinnollisia toimia vähentämällä.

Lufthansa julkistaa vuoden 2012 lopulliset talousluvut maaliskuun 14. päivä.

 

Suurempi laivastouudistus käyntiin

Johtoryhmä ehdottaa myös noin yhdeksän miljardin arvoista laivastouudistusta, joka sisältäisi kahdeksan kaukoliikennekonetta sekä 100 kapearunkokonetta. Tilattavien koneiden toimitukset osuisivat vuosille 2015-2025.

"Moderni ja viimeisintä tekniikkaa edustava lentokoneostos on investointi matksutajakokemukseen ja tehokkaaseen laivastoon. Polttoainetehokkuus, alhaisempi melutaso  sekä pienemmät päästöt ovat tärkeä panostus myös ympäristönsuojeluun" , sanoo Franz.

Kaikkiaan Lufthansa konserni vastaanottaa 239 uutta konetta vuoteen 2025 mennessä. Tilausten arvo on listahinnoin 23 miljardia euroa.