Matalalla roikkuneet pilvet sotkivat lentokauden avausta Nummijärvi Fly In -tapahtumassa

OH-CEU_saunaMaaliskuinen Nummijärvi Fly In avasi perinteiseti lentokauden. Kauhajoen Nummijärven jääkiitotien käyttäjämäärät jäivät tapahtumaviikonloppuna hieman odotetusta lauantain sääolosuhteiden takia. Vuoden 2016 uutuutena tapahtumaan oli otettu mukaan saunarieha, jossa päätähtenä oli kaksipaikkainen Sauna-Cessna.

Nummijärvi_helikopteritPerinteinen Nummijärvi Fly In järjesttiin 11. - 13. maaliskuuta. Lentämisen ja ilmailutunnelman lisäksi tapahtumassa luvassa oli Avanto Saunarieha ja yhteislento Kauhajoen keskustan ylle.

Perjantain upean lentosään jälkeen lauantain matalalla roikkuneet pilvet olivat melkoinen pettymys.

Tapahtumaan oli ilmoittautunut kaikkiaan 60 ilma-alusta, joista 12 oli saapunut paikalle jo perjantain aikana.

Nummijärvi_kojutPääpäivänä lauantaina  saapumiset esti aamupäivän aikana läntisen Suomen yllä ollut matala sumupilvi. Sää kuitenkin parani iltapäivän aikana, joka mahdollisti vielä kymmenen lisäkoneen saapumisen Nummijärvelle.

Suunniteltu pääpäivän yhteislento Kauhajoen ylle jouduttiin kuitenkin perumaan. Samoin kävi yleisölennätyksille.

Tapahtuman uutuutena oli Avanto Saunarieha, jonka siirrettävistä saunoista yksi oli rakennettu Reims-Cessna 150 -koneesta OH-CEU (otsikkokuva). Paikalla oli myös mm. Zauna-Zil. Lentojen jäädessä vähemmälle riitti väkeä saunaan ja avantoon.

OH-U390_maalausErikoissaunan lisäksi tapahtumassa nähtiin pyörivä- ja kiinteäsiipisiä ilma-aluksia, joista erityismaininnan ansaitsee uuden värityksen saanut OH-U390.
 
Sen kylkiä koristaa maalaismaisema ja vasemman siivenkärjen alapinnassa laskuvarjohyppääjä vapaapudotuksessa.
  

Nummijärvi_120316Yleisöllä oli Fly In -tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy, mutta pysäköinnistä veloitettiin kymmenen euroa per auto. Sama perittiin myös ilma-alusten osallistumismaksuna.

Launtaina Nummijärven tapahtumassa oli yleisöä paikalla muutama sata henkilöä. Nummijärvi Fly In jatkui illanvietolla lentäjien saunavuoroin ja ilmailuaiheisen luennon merkeissä.