Matkamessut esittelee kotimaista tarjontaa - esillä Lappi, merenrannat ja metsämaisemat

Matka_16_yleisSuomalaiset matkakohteet merenrannalta jylhiin metsämaisemiin ovat esillä kansainväliselle yleisölle Pohjois-Euroopan suurimmilla Matkamessuilla Messukeskuksessa Helsingissä 17.–21. tammikuuta. Silti kansainväliset toimijat ja kohteet ovat esillä perinteiseen tapaan.

Vuoden 2018 Matkamessuilla ei ole aiempien vuosien tapaan partnerimaata. Luvassa on silti  myös uusia maita, jotka julkistetaan tarkemmin loppuvuoden aikana.

"Kaikkia toimijoita kohdellaan tasapuolisemmin eikä tällä kertaa ole erityistä partnerimaata. Luvassa on paljon uusia kohteita jo aiemmin esillä olleista maista. Matkamessujen näytteilleasettajat julkistetaan marraskuun aikana", kertoo Matkamessujen tiedottaja Johanna Suni Lentoposti.fi:lle.

Lentoyhtiöistä Matkamessuilla ovat mukana ainakin SAS, Air Baltic, Qatar Airways, Tap Portugal ja Turkish Airlines. Ne kaikki ovat mukana sekä ammattilaispäivänä että yleisöpäivinä omilla osastoillaan.

"Finnair on messuilla ainakin kumppanina Matka Workshop Dayssa eli vahvasti mukana Matkamessuilla", kertoo Suni lentoyhtiön osallistumisesta messuille.

Finnair teki paluun Matkamessuille vuonna 2015 ja on ollut mukana myös 2016 ja 2017. Lentoyhtiön viestintä vahvisti Lentoposti.fi:lle, että se on mukana omalla osastollaan myös seuraavilla Matkamessuilla.

Matkamessujen näytteilleasettajia tulee koko ajan lisää ja esimerkiksi uusista maista tai kohteista tiedotetaan myöhemmin tämän vuoden puolella. Enemmistö messuilla mukana olevista näytteilleasettajista on muualta kuin Suomesta.

Matkakohteita ja -tarjontaa löytyy sekä kokeneille kotimaanmatkailijoille että eksoottisempia elämyksiä haikaileville. Kotimaan kohteiden The Best of Finland -alueella suurimpana esittäytyy Lappi, mutta muualtakin Suomesta mukana on lukuisia matkanjärjestäjiä ja kohteita.

Lapista messuilla tulevat muun muassa Rovaniemen Matkailu, Sodankylän kunta, Posion Matkailuyhdistys, Kemijärven Matkailu, Enontekiön Kehitys, Salla, Inari-Saariselkä ja Pyhä-Luosto.