Meripelastusviranomaiset harjoittelevat yhteen törmänneiden sotilaskoneiden pelastamista Perämerellä

Raja_SuperPuma_ilmassa_1Länsi-Suomen merivartioston ja muiden meripelastusviranomaisten kanssa yhteistyössä järjestettävässä Meripeto 14 -meripelastusharjoituksessa keskitytään ilmassa yhteen törmänneiden sotilaskoneiden ja niiden ohjaajien pelastamiseen. Harjoitus pidetään Oulun merialueella torstai-iltana 2. lokakuuta 2014.

Meripelastusviranomaiset harjoittelevat Perämerellä etsintä- ja pelastustoimia, sekä niiden johtamistoimintaa eri organisaatioiden kesken. Puolustusvoimat lavastaa harjoitukseen tilanteen jossa kaksi sotilaskonetta törmää toisiinsa ilmassa.

Raja_meripelastus_1Harjoituksessa käytetään samoja miehistö- ja kalustovahvuuksia kuin normaalivalmiudessa, jotta saataisiin realistinen kuva tämän hetkisestä toimintavalmiudesta. Ajankohdaksi valittiin erityisesti syysilta, jolloin olosuhteet tuovat oman lisähaasteensa.

Perämeren alueella on jatkuvaa lentotoimintaa ja vilkas Oulun lentoasema, joten myös merialueella tapahtuviin ilmailuonnettomuuksiin on hyvä varautua.

Harjoitukseen osallistuvat Rajavartiolaitos, Puolustusvoimat, Finavia, Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitos, Oulun hätäkeskus, Oulun poliisilaitos, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sekä Oulun, Kiviniemen ja Iin meripelastusyhdistykset.