Nextjet avaa Uumaja-Göteborg reitin - yhteys myös Kokkola-Pietarsaareen

Nextjet_CRJ200Nextjet alkaa 12. maaliskuuta 2018 liikennöidä reitillä Uumaja-Göteborg 32 viikkovuorolla. Uusi reitti reitti kytkee kaksi kaupunkia yhteen suoralla yhteydellä, aiemman välilaskullisen lennon sijaan. Viikonloppuisin reitti yhdistyy myös Kokkola-Pietarsaareen.

 

Nextjetin mukaan uudellee Uumaja-gäteborg -reitille on suuri tarve ja sen on oleellinen osa alueen infrastruktuuria. Nykyisin Nextjet liikennöi Sundsvall-Göteborg ja Luulaja-Göteborg reiteillä.

Uuden reitin sekä nykyisten reittien avulla Nextjetillä on Ruotsin kattavin verkosto. Painopiste on Ruotsin Norrlandissa sekä vahvistuneessa suorassa Göteborgin reitissä.

 Uumaja-Göteborg -reittiä lennetään  50-paikkaisella Bombardier CRJ 200 -koneella. Viikonloppuisin reitti ulottuu myös Kokkola-Pietarsaareen. Tämä merkitsee sitä, että matkustajat voivat joustavasti lentää välillä Kokkola-Pietarsaari – Uumaja – Göteborg perjantaisin, sunnuntaisin ja maanantaisin.

Reitti soveltuu Nextjetin mukaan erityisesti viikkopendelöijille Ruotsin Västerbottenin ja Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa asuville. Opiskelijat, hoitohenkilökunta, lääkärit ja rakennushankkeissa työskentelevät pystyvät merkittävästi lyhentämään työmatkoihin kuluvaa aikaa. Vapaa-ajan matkustajille avautuu hieno mahdollisuus viikonlopun viettoon.

Lisäksi aikataulu mahdollistaa joustavan liikkumisen Kokkola-Pietarsaaren ja Göteborgin välillä välilaskulla Uumajassa.