Norse Atlantic Airways ja Air Peace yhteistyöhön - Norse lentää pian Lontoosta Lagosiin

Norse_ohilentoNorse Atlantic Airways ja nigerialainen Air Peace ovat solmineet sopimuksen ACMI-tilauslennoista (Aircraft, Crew, Maintenance, and Insurance). Stragisen yhteistyön tavoitteena on tarjota sujuvat lentoliikenneyhteydet Lontoon ja Nigerian Lagosin välille.

Sopimuksen mukaiset lennot alkavat huhtikuussa 2024 noin kahden kuukauden ajanjaksolla, mutta sopimusta voidaan mahdollisesti jatkaa tätäkin pidemmälle ajalle. Lentoja Lontoon ja Nigerian Lagosin välille on tulossa neljä viikkovuoroa. Norse Atlantic Airways lentää Lagosiin Lontoon Gatwickistä, jossa se ottaa haltuunsa Air Peacen lähtöslotit.

Norse Atlantic ja Air Peace jatkavat keskustelua mahdollisesta pidemmästä yhteistyötä lentoyhtiöiden välillä. Norse pyrki ottamaan markkinoita transatlanttisesta lentoliikenteestä, mutta on sittemmin joutunut vuokraamaan koneitaan toisille yhtiöille ja etsimään uusia ansaintamahdollisuuksia.

Air Peace Limited on yksityinen nigerialainen lentoyhtiö, joka on perustettu vuonna 2013. Se on Länsi-Afrikan ja Nigerian lippulaivayhtiö. Yhtiön reittiverkostossa on kohteita Länsi-Afrikassa ja Lähi-idässä. Lähiliikenteen lentoja operoi vuonna 2018 perustettu Air Peace Hopper. Yhtiöiden laivastoissa on kolme vanhempaa Boeing 777 -konetta sekä Boeing 737 - ja Embraer E-jet ja E-jet E2 -koneita.