Presidentti myönsi itsenäisyyspäivänä kunniamerkkejä useille ilmailualan osaajille

Svr_pienoisTasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on myöntänyt kunniamerkkejä ansioituneille suomalaisille. Itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2019 kunniamerkkien saajien joukossa oli jälleen laajalti ilmailualan osaajia.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki myönnettiin Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin Ilmailujohtaja Pekka Hentulle, jolla on takanaan merkittävä ja mittava ura 33 vuoden mittainen ura liikennelentäjänä Finnairilla.

Trafi_Pekka_Henttu_1Uransa aikana hän toimi myös mm. säännöstöasioista vastaavana päällikkönä Finnair Oyj:n lentotoimintaryhmässä sekä teknisenä pääohjaajana lento-osastolla.

Finnair-uran jälkeen Henttu on toiminut vuodesta 2011 lähtien nykyisessä toimessaan ilmailuviranomaisen tehtävissä Traficomin ilmailujohtajana.

Henttu on mukana lentoturvallisuustyössä myös Euroopan tasolla ja on toiminut Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA:n hallintoneuvoston puheenjohtajana. Edellisten lisäksi Hentulla on lentoturvallisuustehtäviä Euroopan siviili-ilmailukonferenssissa ECACissa ja kansainvälisessä siviili-ilmailujärjestön ICAOn alueellisessa Eurooppa-organisaatiossa.

FInnair_Jari_Paajanen_1Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki myönnettiin Finnairin lentotoiminnanjohtajalle ja lentokapteeni Jari Paajaselle.

Suomen Leijonan ritarimerkit myönnettiin Finnairin lentokapteenin tehtävissä toimiville liikennelentäjille Matti Auteriselle, Jukka Laatuselle sekä Juha Tiilikalle.

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi myönnettiin lentokenttäyhtiö Finavian lentoaseman päälliköille Liisa Salliselle Ouluun sekä Mauri Vihavaiselle Savonlinnaan.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein myönnettiin lennonvarmistusteknikko Pasi Sjömanille, Finnairin lähiesimiehelle ja purseri Marja Jäämerelle, lentoturvallisuusauditoija Christian Smedsille sekä lentokonemekaanikko Jukka Tirkkoselle.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali myönnettiin Finnairin lentoemäntä Tarja Mattssonille.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019 ansioituneille Suomen kansalaisille myönnetyt kunniamerkit