Qatar Airways lokakuun lopussa oneworldiin

A380_Qatar_maiden_flight_airbusQatar Airways liittyy lentoyhtiöiden oneworld-yhteenliittymän täysjäseneksi 30. lokakuuta alkaen. Näin siitä tulee allianssin 13. jäsenyhtiö. Myös Finnair kuuluu oneworldiin. Qatar tuo allianssin kohdevalikoimaan viisi uutta maata. Liittymisaikeesta kerrottiin vajaa vuosi sitten.

Täysjäsenenä Qatar Airways tarjoaa asiakkailleen kaikki oneworldin palvelut ja edut. Finnair Plus -jäsenet, kuten kaikki oneworld-kanta-asiakasohjelmiin kuuluvat, saavat myös Qatar Airwaysin lennoista pisteitä ja hyvityksiä sekä muut oneworld-edut kuten lounge-tilojen käyttöoikeuden.

Qatar Airways on oneworldin 13. täysjäsen. Allianssiin kuuluu kaikkien maanosien johtavia lentoyhtiöitä: airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Royal Jordanian ja S7 Airlines, sekä lisäksi noin 30 näiden yhteistyökumppania.

Qatarilainen lentoyhtiö tuo oneworldin valikoimaan yli 20 uutta kohdetta ja viisi uutta maata: Etiopian, Iranin, Ruandan, Serbian ja Tansanian.

Allianssi laajentuu nyt voimakkaammin kuin koskaan aikaisemmin. Aiemmin tänä vuonna mukaan tuli Malaysia Airlines, ja SriLankan Airlines liittyy joukkoon ensi vuonna. Myös brasilialainen TAM sekä muut LATAM-konsernin yhtiöt, jotka eivät vielä ole oneworld-jäseniä, ovat liittymässä allianssiin.

Lisäksi US Airways suunnittelee siirtyvänsä Star-allianssista oneworldiin fuusioituessaan American Airlinesin kanssa, mutta tämä siirtymä edellyttää vielä hyväksyntää.

Qatar Airwaysin ja muiden tulokkaiden myötä oneworldin palvelujen piiriin kuuluu noin 3 500 lentokonetta, lähes tuhat lentoasemaa yli 150 maassa, noin 14 000 lentoa päivässä ja 480 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Allianssiyhtiöiden yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto on noin 140 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Qatar Airways hyväksyttiin mukaan oneworldiin British Airwaysin sponsoroimana ja brittiläisyhtiön arvioitua perusteellisesti sen valmiuden liittyä allianssin ytimeen.