Rajavartiolaitos muistuttaa liikkumiskieltorajoituksista Immolan lentokentällä

casa_sora_ilmavoimatKaakkois-Suomen rajavartiosto muistuttaa liikkumiskieltorajoituksista Immolan lentokentän alueella. Ympäri vuorokauden valvottavalta alueelta tavoitettiin tiistai-iltana 15. marraskuuta luvattomia autoilijoita.

Kaakkois-Suomen rajavartioston esikunnan alueella Imatran Immolassa on voimassa liikkumiskieltorajoituksia, jotka perustuvat rajavartiolakiin sekä sisäministeriön asetukseen. Alueet on merkitty näkyvästi opastein mm. lentokentän alueella.

Luvattomalla alueella liikkuminen voi olla paitsi liikkujalle itselleen vaarallista myös häiritä viranomaisen toimintaa.

Immolassa tällaista liikkumisen rajoittamista edellyttävää toimintaa ovat mm. varusmies-, reserviläis- ja rajaturvallisuuskoulutus, ammunnat, vaarallisten esineiden ja aineiden käsittely ja säilytys sekä lentokaluston käyttö.

Myöhään tiistai-iltana 15. marraskuuta alueella autoili luvattomasti paikallista nuorisoa, joka puhutettiin ja poistettiin alueelta rajavartioston ja poliisin yhteistyössä. Liikkumiskieltorajoitusten rikkomuksesta seurasi tässäkin tapauksessa asianmukainen sakkorangaistus.

Immolan kentällä (EFIM) on kaksi kiitotietä, joista 01/19 on asfalttipintainen noin kilometrin pitkä ja 23 metriä leveä. Poikkikiitotie 09/27 on sorapintainen 1300 metriä ja 15 metriä leveä.