RVSM-ilmatila laajeni Venäjälle ja Mongoliaan

RVSM_lentopinnatVenäjän Federaatio ja Mongolia ovat siirtyneet RVSM-ilmatilaan 17.11.2011 kello 0001 UTC alkaen. Nyt tapahtunut muutos on maantieteellisesti suurin alue jolla RVSM on otettu kerralla käyttöön. Suuren muutoksesta tekee myös Venäjän alueen siirtyminen käyttämään jalkoja metristen korkeuksien sijaan siirtokorkeuden yläpuolella. Venäjä, Afghanistan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Mongolia, Tajikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan ovat RVSM ilmatilaa lentopintojen FL291 ja FL410 välillä.

Venäjä, Afghanistan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Mongolia, Tajikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan ottavat RVSM-ilmatilan myötä käyttöön jalkoihin perustuvat lentopinnat. RVSM-ilmatila alkaa lentopinnalta 291 (8850 metriä) ja päättyy lentopinnalle 410 (12500 metriä). Siirtokorkeuden (TA) ja siirtopinnan (TL) alapuolella lähestymisalueilla käytetään yhä metrejä QFE:llä.

Mongolian Ulanbatar FIR sen sijaan käyttää metrisiin korkeuksiin perustuvaa RVSM-ilmatilaa. Mongolian RVSM-alue alkaa lentopinnalta 291 (8900 metriä) ja päättyy lentopinnalle 411 (12500 metriä). Samanlainen metrinen RVSM-järjestelmä on ollut käytössä Mongolian naapurimaassa Kiinassa vuodesta 2008 alkaen. Saavuttaessa Mongoliaan muualta kuin Kiinasta on RVSM:n mukaista korkeutta muutettava. Lennonjohto muuttaa Venäjän alueelta lentopinnalla 390 (11900 metriä) Mongoliaan saapuvan koneen korkeutta lentopinnalle 11900 metriä (FL391).

ICAO:n olemassaoleva RVSM-hyväksyntä riittää operointiin uudistuneessa ilmatilassa. RVSM eli Reduced Vertical Separation Minimum tarkoittaa pienennettyä korkeusporrastusminimiä lentokoneiden välillä. RVSM-ilmatilassa lentokoneiden välinen korkeusporrastus on 300 metriä. RVSM-ilmatilan yläpuolella korkeusporrastus on 600 metriä.

Kansainvälisen lentäjäjärjestö IFALPA:n tiedotteet uusista RVSM-ilmatiloista:

Venäjän RVSM

Mongolian RVSM