SAS pääsi sopuun viimeisenkin ammattiliittonsa kanssa - S&P pudotti yhtiön luottoluokitusta

SAS_tails_2SAS:n tanskalaista matkustamohenkilökuntaa edustava liitto on hyväksynyt yhtiön tarjoaman sopimuksen. Ongelmien kanssa painiva SAS on nyt saanut solmittua uudet työtehtosopimukset kaikkien kahdeksan ammattiliiton kanssa.  Luottoluokittaja Standard and Poors pudotti yhtiön luokitukseen CCC+.

 Viimenen sopimus allekirjoitettiin noin kello 15.00 paikallista aikaa matkustamohenkilökuntaa edustaneen CAU:n kanssa.

CAU:n tiedotteen mukaan heidän viikottainen työaikansa lisääntyy 44 tunnista 47,5 tuntiin ja lisäksi he suostuvat tekemään 12 tai 13 tunnin mittaisia työrupeamia.

"Jälleen kerran, SAS henkilökunta osoittautunut olevansa erittäin lojaalia henkilökuntaa. Toivomme, että yhtiön johto myös ymmärtää sen tällä kertaa," kommentoin CAU:n hallitus tiedotteessaan.

Luottoluokittaja Standard and Poors laski tänään ennen kello 14.00 paikallista aikaa SAS:n luokituksen B- alaspäin tasolle CCC+. Alemmalla luokituksella on negatiivisia vaikutuksia jatkossa SAS:n rahoitusmarkkinoilla, joka voi johtaa lisäalennukseen luottoluokituksen osalta.

Myös alihankkijoiden usko SAS:iin on koetuksella ja luottamuksen uudelleen rakentaminen kestää pitkään.

SAS:n johdon mukaan S&P:n luottoluokituksen pudotus ei ollut yllätys kaikkien ongelmien jälkeen. Yhtiö odottaa luottoluokituksen nousua uusien työehtosopimusten ja käynissä olevien rahoitusneuvottelujen päätyttyä.

SAS sijoitusjohtajan mukaa luottoluokituksen merkitys ei nykyisin ole niin tärkeä, sillä yhtiöt pääosin vuokraavat lentokoneensa ostamisen sijaan.