Tanskan TV2: SAS sopuun lentäjien ja osan matkustamohenkilökuntansa kanssa

SAS_tail_2SAS on päässyt sopuun lentäjäjärjestöjensä sekä  norjalaista ja ruotsalaista matkustamohenkilökuntaa edustavan ammattiliiton kanssa. Neuvottelut ovat kesken enää yhden tanskalaisen ammattiliiton kanssa.

Tanskan TV2:n mukaan SAS on yön aikana allekirjoittanut sopimukset norjalaisten ja ruotsalaisten matkustamohenkilökuntaa edustavien liittojen kanssa. Norjalaisen SNK:n edustajan mukaan sopimus ei ole hyvä mutta se tehtiin yhtiön pelastamiseksi.

Aamulla noin kello puoli kuusi Ruotsin aikaa sopuun päästiin myös tanskalaisia, norjalaisia ja ruotsalaisia lentäjiä edustavien liittojen kanssa. Ruotsalaisen lentäjäjärjestön edustaja kertoo heidän sopineen suurista heikennyksistä palkoissa, työehdoissa sekä eläkkeissä. Kustannusvaikutukset ovat noin 30 prosenttia. Liiton puheenjohtajan mukaan he antoivat pois yhden kuukausipalkan per vuosi.

Sopimukseen on päästy kuuden ammattiliiton kanssa ja neuvottelut jatkuvat vielä kahden matkustamohenkilökuntaa edustavan liiton kanssa. SAS:n edustajan mukaan sopimusten allekirjoittamisen jälkeenkään ei olla vielä päästy säästötavoitteeseen.

SAS tiedottaa päässeensä sopuun jo seitsemän ammattiliiton kanssa. Yhtiö hakee neuvotteluissaan 4XNG-säästösopimuksen mukaisia vuosittaisia kolmen miljardin kruunun säästöjä. Säästöihin ei ole vielä päästy mutta seitsemän liittoa kahdeksasta on kuitenkin allekirjoittanut sopimukset uusista työehdoista.