Sikorsky S-92 SAR-helikopteri putosi mereen Norjassa - yksi menehtyi ja viisi loukkaantui

Bristow_S92_2Bristow-konsernin Sikorsky S-92A SAR-helikopteri on joutunut onnettomuuteen Norjassa Bergenin länsipuolella 28. helmikuuta. Kuudesta helikopterissa olleesta yksi menehtyi sairaalassa, viisi muuta sai eriasteisia vammoja.

Bristow Norway AS:n etsintä- ja pelastustoimissa käytettävä S-92A -helikopteri (LN-OIJ) joutui onnettomuuteen 28.  helmikuuta kello 19.40 paikallista aikaa noin 28 kilometrin päässä Bergenistä länteen sijaitsevan Sotran saaren läheisyydessä.

Mereen pudonneessa helikopterissa oli kaksi lentäjää ja neljä muuta henkilöä. Pelastustoimissa oli mukana kaksi muuta SAR-helikopteria. Onnettomuushelikopterissa olleet kuljetettiin bergeniläiseen sairaalaan. Yksi heistä menehtyi sairaalassa ja viiden muun vammat ovat eri tasoisia.

Bristown mukaan helikopteri oli vuokrattu siviilitoimijalle, joka suoritti sillä onnettomuuden sattuessa harjoitustehtävää. Helikopteri lensi radiokutsulla NORSAR6. Tiettävästi kopteri lensi Equinorille (entinen Statoil), joka on maailman suurimpia raakaöljyn tuottajia Euroopassa. Equinor on keskeyttänyt kaikki helikopterioperaationsa alustavasti torstaihin 29. helmikuuta kello 13.00 saakka.

Turmahelikopteri Sikorsky S-92A (LN-OIJ, MSN169) oli valmistunut vuonna 2012.

Bristow Norway AS:n S-92A -helikopteri teki syyskuussa 2020 pakkolaskun Stavangerissa pääroottorin vaihteiston vikaannuttua. Syynä oli tuolloin huoltovirhe.

Bristow-konserni on johtava helikopteripalveluiden tarjoaja, jonka asiakkaita ovat hallitukset ja enenergiasektori offshore-lennoilla. Konsernilla on asiakkaita Australiassa, Brasiliassa, Kanada, Chilessä, Alankomaiden Karibialla, Falklandin saarilla, Intiassa, Irlannissa, Saudi-Arabiassa, Mexikossa, Alankomaissa, Nigeriassa, Norjassa, Espanjassa, Surinamissa, Trinidadissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.