Small Planet Airlinesin toimilupa peruttiin - lennot lennetty

LY-SPF_290117Liettualainen Small Planet Airlines on lopettanut toimintansa, kun ilmailuviranomainen perui yhtiön lentoimintaluvat. Ilmoitus lupien perumisesta tuli pian sen jälkeen, kun liettualainen tuomioistuin ei antanut enää lisäaikaa uudelleenjärjestelytoimille. GetJet otti Liettuan markkinoita konkurssin seurauksena.

 

Vuonna 2007 FlyLAL Charters -nimellä perustetulla yhtiöllä oli konsernissa kokonaisuudessaan 29 koneen laivasto. Lennot alkoivat vuonna 2008 ja nimi vaihtui Small Planet Airlinesiksi vuonna 2012. Small Planet -konsernilla oli tytäryhtiöt myös Saksassa, Puolassa sekä Kamputseassa.

Lokakuussa 2018 Small Planet Airlines ilmoitti uudelleenjärjestelysuunnitelmista emoyhtiössä sekä Saksan ja Puolan tytäryhtiöissään, jotka olivat pahasti tappiollisia. Niiden toiminta päättyi myös aiemmin marraskuun aikana. Samainen kohtalo oli myös Kamputsean tytäryhtiöllä.

Emoyhtiön toiminta päättyi 28. marraskuuta 2018, kun Liettuan ilmailuviranomainen perui yhtiön lentoluvat ja yhtiön seitsemän Airbus-konetta jäivät sen myötä maahan. Verkkosivuillaan Small Planet Airlines kehottaa matkustajiaan ottamaan yhteyttä matkanjärjestäjiin ja kiittää asiakkaitaan menneestä kymmenestä vuodesta.

Small Planet Airlinesin asiakkaita Liettuassa kuljettaa nyt vuonna 2016 perustettu GetJet Airlines. Kyseinen yhtiö lentää myös konepulasta kärsivän Finnairin lentoja pitkällä sopimuksella, joka ulottuu nykyisin jo lokakuuhun 2019 saakka.

Small Planet Airlines lensi merkittävästi myös Suomesta ja erityisesti Primera Airin lokakuisen konkurssin jälkeen. Yhtiön koneet lensivät suomalaiset lomille maakuntia myöden. Vuonna 2016 yhtiö sai Suomessa näkyvyyttä, kun se laskeutui Tampere-Pirkkalaan hävittäjäsaattuessa kaappausepäilyn takia.

Vuoden 2018 aikana Euroopassa on kaatunut useita lentoyhtiöitä. Small Planet Airlinesin ja Primera Airin lisäksi konkurssiin ovat päätyneet ainakin NextJet, Cobalt Air ja SkyWork Airlines sekä VIM Airlines.

Lue myös: