Suomen ilmavoimat on Kauhavan lentonäytöksen pääesiintyjä

F100_loppuhajotusSuomen ilmavoimat vahvisti perjantaina 24. huhtikuuta osallistuvansa elokuulle siirrettyyn Kauhavan lentonäytökseen. Kauhava Air Show 2020 -tapahtuman järjestelyjä jatketaan siis edelleen ja nyt Ilmavoimat on vahvistettu pääesiintyjäksi.

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös järjestetään Kauhavalla 29.-30. elokuuta 2020. Alunperin tapahtuma oli määrä järjestää kesäkuussa, mutta aikataulu vaihtui koronapandemian takia. Vastuullisena järjestäjänä toimivan Kauhavan Wanhanajan Lentopäivät ry:n (KWL).

 Suomen Ilmavoimat vahvisti perjantaina 24. huhtikuuta osallistuvansa tapahtumaan. Näytösorganisaation mukaan ilmavoimat on tapahtuman pääesiintyjä. Otsikkokuvassa Hornet ja Hawkit tekevät näyttävän loppuhajotuksen vuoden 2018 lentonäytöksessä.

Ilmavoimat vahvistaa Lentopostille, että Kauhavalla on määrä nähdä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän sooloesitys, osastotaitolentoryhmä Midnight Hawks sekä Hawk-soolo.

Sen sijaan yksityiskohdat maanäyttelyn ja Kauhavalle tukeutumisen osalta tarkentuvat vasta myöhemmin kesän aikana.

Kauhava_kiitotie17_35Kauhavalla on tehty laajasti laser-mittauksia asematasolla ja lentoliikennealueella. Destian tekemät mittaukset tehtiin Ilmavoimien standardin mukaisesti ja näin pyritään osoittamaan lentokentän kunto sotilastoimijoille. Tuloksien oli suunnitelmien mukaan määrä olla näytösorganisaation ja muiden toimijoiden käytössä viimeistään huhtikuussa 2020.

Jos ilmavoimat tukeutuisi Kauhavalle olisi se merkki myös muille toimijoille kentän kunnosta. Tapahtuma on kuitenkin haasteiden edessä, sillä koronaviruspandemia tuo merkittävää epävarmuutta ulkomaalaisten toimijoiden osallistumisesta tapahtumaan.

Joka tapauksessa mukaan maanäyttelyyn ovat lupautuneet HX-hankkeessa mukana olevat toimijat. Toistaiseksi mikään näistä toimijoista ei ole vahvistanut hävittäjänsä saapumista Kauhavalle. Lisäksi tapahtuman uusi aika on samaan aikaan kuin Ruotsin päälentonäytös Försvarsmaktens Flygdag 2020. Se tuonee haasteita logistiikassa myös Saabille, jonka koneet ovat lähinnä Suomea.

Lue myös: