TUI ulkoistamassa Pohjoismaiden lähilennot Norwegianille ja Jet Timelle - kaukolennot ennallaan

TUI_fly_nordicTUI suunnittelee siirtävänsä Helsinki-Vantaan, Malmön ja Oslon kentiltä lennettävien lentojen operoinnin yhteistyökumppaneilleen Norwegianille ja Jet Timelle. Muutos ei kosketa kaukolentoja. Syyksi mainitaan lomailijoiden aiempaa suuremmat vaatimukset joustavuudesta ja valinnanvarasta. TUI käy kustannussäästöistä keskustelua ammattiliittojensa kanssa.

Suunnitellut muutokset koskevat Tui Fly Nordicia, jonka osalta lennot jatkuisivat vain Göteborgista ja Tukholmasta. Kaukolentoja TUI jatkaa Pohjoismaista normaalisti Tui Airwaysin siivin. Molemmat yhtiöt ovat olleet jo pari vuotta Northern Region Airlines nimen alla.

TUI_737800Jos sopimus saadaan aikaiseksi, lähikohteisiin suuntautuvat lennot Kööpenhaminasta ja Helsingistä lentää jatkossa Jet Time. Norwegian operoisi jatkossa lennot Oslosta. Suunniteltujen muutosten vuoksi TUI sulkee lentokenttien toimipisteet Malmössä, Oslossa ja Helsingissä.

“Jotta voimme vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja varmistaa heille joustavuuden kustannustehokkaasti, TUIn aikomuksena on jatkossa jakaa lähikohteisiin suuntautuvat lennot Kööpenhaminasta, Helsingistä ja Oslosta Jet Timen ja Norwegianin kanssa. Nämä muutokset eivät vaikuta jo varattuihin lomiin”, sanoo Alexander Huber, Managing Director, TUI Nordics.

Muutosten aikatauluksi on suunniteltu Helsingin osalta toukokuu 2019, Oslon osalta marraskuu 2018 ja Malmön osalta samaten marraskuu 2018. Malmööstä operoidaan Kööpenhaminan lennot.

"787_thomsonUskomme, että on tärkeää säilyttää omat lentoyhtiöt, mutta niiden on oltava joustavampia ja kustannustehokkaampia, jotta ne täyttävät asiakkaidemme ja matkanjärjestäjien tarpeet. Tästä syystä tänään ehdotamme muutoksia lentojärjestelyihin Pohjoismaissa”, sanoo John Murphy, Managing Director, TUI’s Northern Region Airlines.

TUI operoi Euroopassa yli 150 lentokoneella ja jo nyt Pohjoismaissa noin puolet TUIn lennoista lentää ulkopuolinen operaattori.

 Tämän hetkisten tietojen mukaan muutoksen kohteena olevien liikenteen solmukohtien lentokoneet sijoitettaisiin Englantiin. Helsinki-Vantaalta TUI operoi kahdella koneella.

Kaukolennot jatkuvat siis entisellään kaikilta Pohjoismaiden lentokentiltä. Helsinki-Vantaalta TUI lentää talvikaudella 93 kaukolentoa. Kohteet ovat Mauritius, Krabi, Phuket, Phú Quốcin ja Cancun.

TUI_737800_tailMahdolliset muutokset koskettavat noin 150 työntekijää Malmön, Oslon ja Helsingin toimipisteissä. TUI ei vielä osannut täsmentää kuinka suuri määrä tästä on lentävää henkilöstöä tai mikä on osuus Suomessa. Neuvottelut ovat vasta alussa ja ne käynnistettiin 10. syyskuuta. TUI kertoo käyvänsä aktiivisesti vuoropuhelua ammattiliittojen kanssa.

TUI Nordic on vuonna 1961 perustettu konserni, joka tarjoaa valmismatkoja, lentoja ja risteilyjä. TUI Nordiciin kuuluvat TUI Sverige, TUI Norge, TUI Danmark ja TUI Finland, sekä Nazar ja lentoyhtiö TUI fly. Saksalainen matkanjärjestäjäkonserni TUI Group toimii maailmanlaajuisesti noin 180 kohteessa.