Tullin rahakoira Massille ensimmäinen osuma

Tulli_rahakoira_massiTullin koirakoulun peruskurssilta valmistunut rahakoira Massi löysi Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajalta  suuren määrän käteistä. Löytö on nuorelle koiralle hyvä tulos. Se osoittaa, että koulutus on onnistunut ja koira on vireä sekä innokas omaksumaan oppinsa.

 

Massi kiinnitti huomionsa keskiviikkona 9. heinäkuuta matkustajaan, joka matkusti Saksasta Helsingin kautta Bangkokiin. Matkustajalta löydettiin tarkastuksessa 13 000 euroa käteistä, joista hän ei ollut antanut käteisrahailmoitusta.

Massi sai palkinnoksi leikkihetken isäntänsä Timon kanssa, sekä makoisan luun.

Rahakoirat ovat erittäin tärkeitä työkaluja Tullille ja niitä tarvitaan mm. harmaan talouden torjuntaan, rikollisella toiminnalla saatujen käteisvarojen löytämiseksi. Rahakoirat ovat tärkeässä asemassa vilkkaalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä itärajan ylityspaikoilla.

Tulli_hihamerkkiMatkustajan tulee ilmoittaa mukanaan kuljettamansa käteisvarat Tullille. Ilmoitusvelvollisuus koskee henkilöitä, jotka kuljettavat mukanaan vähintään 10 000 euron arvosta käteistä rahaa saapuessaan Euroopan yhteisön alueelle tai poistuessaan sieltä.

Luottokortteja ei tarvitse ilmoittaa. Asetus on ollut voimassa kaikissa EU:n jäsenmaissa 15. kesäkuuta 2007 alkaen. Käteisen rahan ilmoittamatta jättäminen voi olla suoraan kytköksissä rahanpesuun ja myös mahdolliseen terrorismin rahoittamiseen.

Lue myös: