USAFEn KC-135 Stratotanker harjoituttaa Suomen Hornet-ohjaajia ilmatankkauksessa

HN_tankkaa_ilmavoimatKarjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 järjestää 19.–21. syyskuuta Ilmavoimien ja USA:n Euroopan ilmavoimien välisen AAR2 2016 -ilmatankkausharjoituksen. Sen tavoitteena on kouluttaa, ylläpitää ja uusia ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjäohjaajien ilmatankkauskelpoisuuksia.

Harjoitukseen osallistuu neljästä kahteentoista F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, jotka tukeutuvat kotitukikohtiinsa Rissalassa, Pirkkalassa ja Rovaniemellä.

Ilmatankkauspalvelua harjoituksessa tarjoaa USAFE 100th AAR WING yhdellä Boeing KC-135 Stratotanker -ilmatankkauskoneella. Stratotanker tukeutuu kotitukikohtaansa, joka on RAF Mildenhall Englannissa

HN_ilmatankkaus_1Harjoituksessa lennetään päivittäin kello 8.00 - 16.00 välisenä aikana. Lentotoiminta suuntautuu Rovaniemen, Kuusamon ja Kuopion väliselle alueelle.

Harjoitus on tämän vuoden toinen ilmatankkausharjoitus. Ilmavoimat on harjoitellut ilmatankkausta ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa 2000-luvun alusta. AAR2 2016 on vuoden toinen ilmatankkausharjoitus Suomessa. Edellinen järjestettiin huhtikuussa.

Lue myös: