Uusi turistihoukutin New Yorkissa: avaruussukkula Enterprisen paviljonki avautui tukialuksella

IntrepidNYCnet_nasaVaikka NASA:n avaruussukkulat ovat poistuneet käytöstä, ne edelleen kiehtovat. New Yorkissa sijaitseva Intrepid Sea, Air and Space Museum on juuri saanut uuden vetonaulan eilen avatussa Space Shuttle Pavilionissa. Sinne on sijoitettu Enterprise-avaruussukkula, joka varmasti nostaa museon kiinnostavuutta myös suomalaisten New Yorkissa kävijöiden keskuudessa.

Vain ilmakehässä tehtyihin koelentoihin käytetty prototyyppi Enterprise on tähän asti ollut näytteillä National Air and Space Museumin Udvar-Hazy Centressä Washingtonin Dullesin lentokentällä. Siellä sen korvasi sukkuloiden lento-ohjelman päätyttyä vapautunut oikeasti avaruudessa käynyt Discovery.

enterprise_nyc_net_nasaEnterprise kuljetettiin Washingtonista New Yorkin JFK-lentokentälle NASA:n 747-matkustajakoneesta muunnetun SCA-erikoiskoneen päälle kiinnitettynä. Kentältä se siirrettiin proomulla lopulliseen sijoituspaikkaansa tukialuksen kannelle. Sukkulan sääsuojaksi on pystytetty paineilmalla pystyssä pysyvä kuplahalli.

enterprise_nasa30-vuotisjuhliaan viettävä Intrepid Sea, Air and Space Museum on rakennettu lentotukialus USS Intrepidin ympärille. Siellä on nähtävänä amerikkalaisten laivastokoneiden ohella myös muuta kalustoa kuten SR-71. Viereiselle laiturille on sijoitettu yliäänikone Concorde G-BOAD.

Intrepid-museon kotisivut