Yhdysvaltain merivoimien F/A-18 Super Hornet tuhoutui maahansyöksyssä Death Valleyssä

received_761068161019378Yhdysvaltain merivoimien F/A-18E Super Hornet -hävittäjä on tuhoutunut turmassa Kaliforniassa Death Valleyn kansallispuistossa keskiviikkoaamuna paikallista aikaa. Lentäjän tilasta ei ole varmuutta ja alustavien tietojen mukaan turma-alueella olisi loukkaantuneita sivullisia, jotka ilmeisesti olivat lentokonespottereita.

Pelastushelikopteri lähetettiin alueelle Yhdysvaltain merivoimien China Laken tukikohdasta keskiviikkoaamuna 31. heinäkuuta noin kello 10 paikallista aikaa, kertoo amerikkalaismedia.

SH_USNavy_NASOceana_1Turma on alustavien tietojen mukaan sattunut Death Valleyn länsiosissa lähellä Father Crowley Overlookina tunnettua paikkaa. Alustavien tietojen mukaan alueella olisi loukkaantunut sivullisia, jotka olivat kuvaamassa lentokoneita.

Alue tunnetaan Rainbow kanjoni nimellä mutta kenties paremmin sen lempinimellä Star Wars -kanjoni. Alue on ollut jo ainakin 1930-luvulta lähtien Yhdysvaltain meri- ja ilmavoimien harjoitusalueena.

received_482480858994852Alustavien tietojen mukaan Super Hornet olisi törmännyt kanjonin seinään ns. Jedi Transitionilla lähellä lentokoneiden kuvauspaikkaa. Paikalta on mahdollista kuvata sotilaskoneita, jotka lentävät kanjonissa kovalla nopeudella.

Tuhoutunut yksipaikkainen F/A-18 Super Hornet kuului VFA-151 Vigilantes laivueeseen, jonka kotitukikohta on Kalifornian Lemooressa. Merivoimien lausunnon mukaan hävittäjä oli harjoituslennolla.

Navy F/A-18E fighter jet crashes in Inyo County; search-and-rescue team responds to Death Valley National Park area

USAF_JD_brief