YLE: Puolustusvoimien komentajaksi Ilmavoimien entinen komentaja Jarmo Lindberg

MLU_HN_5YLE Uutisten tietojen mukaan Puolustusvoimien seuraavaksi komentajaksi olisi nousemassa Ilmavoimien entinen komentaja, nykyinen Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö kenraaliluutnantti Jarmo "Charles" Lindberg. Asia on esillä huomenna valtioneuvoston yleisistunnossa ja perjantaina presidentin esittelyssä.

Jarmo Lindberg tai Charles, kuten hänet ilmailupiireissä tunnetaan, oli vahvasti mukana F/A-18 Hornet -hävittäjien hankinnassa 90-luvun alkupuolella. Aiemmin hän lensi MiG-21BIS-hävittäjillä. Ilmavoimien komentajana Lindberg toimi 2008 - 2012. Charlesilla on myös purjelentokokemusta.

Nykyinen komentaja kenraali Ari Puheloinen on jäämässä eläkkeelle. Lindberg on ensimmäinen Ilmavoimista tuleva Puolustusvoimien komentaja 1940-luvun jälkeen.

Ennen nousuaan korkeisiin sotilasvirkoihin Lindberg ylläpiti varhaisen nettiajan innovatiivistä Fighter Tactics Academy -sivustoa. Se on edelleen luettavissa.

Nykyisin hän on aktiivinen mikroviestipalvelu Twitterissä osoitteessa @CharlesLindberg.

Kenraaliluutnantti Lindberg (s.1959) on aikaisemmin toiminut Pääesikunnassa valmiuspäällikkönä, Lapin Lennoston komentajana, Pääesikunnassa operatiivisen osaston apulaisosastopäällikkönä, Ilmavoimien Esikunnassa operaatiopäällikkönä, valmiuspäällikkönä, osastoesiupseerina ja lentokoulutuspäällikkönä sekä Satakunnan Lennostossa hävittäjälaivueen komentajana.

Maanpuolustuskorkeakoulun Lindberg suoritti vuonna 1993. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2011.

 

YLE:n uutinen