A380:sta odotetaan MAKS-ilmailunäyttelyn tähteä

A380_incomingA380-koneesta odotetaan Moskovan MAKS-ilmailunäyttelyn vetonaulaa. MAKS järjestetään 27.8.–1.9.2013 Žukovskissa Moskovassa. Airbusin ylpeys esiintyy Moskovassa jo toista kertaa. Konetyyppi on pystynyt kasvattamaan liikennemääriä ja pienentämään ympäristövaikutusta.

MAKS-ilmailunäyttelyssä esiteltävää MSN4-konetta käytetään tuotekehityksen viimeisimpien tulosten testaamiseen. A380 on esillä sekä maassa että ilmassa.

Koneessa on Engine Alliance GP7200 -moottori ja kehittynyt testilaitteisto. A380:n tilava ja hiljainen matkustamo ja tasainen matkanteko ovat tehneet siitä sekä lentoyhtiöiden että matkustajien suosikin. Koneiden käyttöasteet ovat olleet korkeita.


Itäkalustoa ja taitoa taivaalla

Moskovassa nähdään myös taitolentoryhmä Russian Knights, joka lentää muodostelmalennot sekä solo-esitykset erittäin liikehtimiskykyisellä SU27P- ja SU27UB-hävittäjillä. Russian Falcons -ryhmä esittelee taitojaan myös SU27-koneilla.

Taivaalla nähdään myös Mig29-koneet, kun Strizhi-ryhmä esittää koneen suorityskykyä liikesarjalla pyramid, hammer, star, arrow, cross ja wing.

Kiinalaiset ovat mukana ilmavoimiensa yli kaksi Machia kulkevalla neljännen sukupolven J-10 hävittäjillä.

Länsimaista sotilaskalustoa edustavat Moskovassa ensikertaa lentävä McDonnell Douglas F/A-18 Hornet sekä Ranskan ilmavoimien Dassault Rafale.

MAKS-ilmailunäyttely