AAP Aviation hakee matkustamomiehistöä Finnairin Tukholman kaukolennoille Airbus A350-koneisiin

delivery_3_3Ilmailualan työntekijöitä eri lentoyhtiöiden tarpeisiin välittävä AAP Aviation hakee matkustamohenkilökuntaa Finnairin Tukholmasta operoitaville kaukolennoille. 2. helmikuuta 2022 julkaistun haun mukaan tarjolla on töitä matkustamon esimiehille sekä matkustamomiehistön jäsenille Finnairin kaukolennoille A350-900 -koneilla. Tehtävään valittavien matkustamomiehistön jäsenten toimipaikka olisi Tukholma.

FFA_sisaankayntiAAP Aviationin haku on auki välittömästi ja paikat täytetään mahdollisimman nopeasti. Tarvittavat koulutukset järjestetään Suomessa Vantaalla Finnair Flight Academyllä maalis-huhtikuussa 2022.

Finnair avasi kaukolennot Tukholmasta Thaimaan ja Yhdysvaltain kohteisiin loka-joulukuussa 2021. Tavoitteena oli löytää pandemian keskellä lisää töitä yhtiön koneille ja henkilöstölle.

Nykyisin lentojen matkustamomiehistöt tulevat lentokenttäyhtiö Finavian tytäryhtiön Airpron kautta, sillä työehdoista ei päästy sopuun Finnairin oman matkustamohenkilökuntaa edustavan AKT:n kanssa, vaikka Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys (SLSY) olisi työehtoihin suostunut.

AKT kertoi 1. helmikuuta 2022 matkustamohenkilöstön työehtosopimusneuvotteluiden kariutuneen Finnairin ja Paltan esittämiin palkanalennusehdotuksiin.

LWI_final_2Joulukuussa 2021 Finnair kertoi Tukholman operaatioiden saavan jatkoa myös IATA-kesäaikataulukaudella 2022. Kohteina ovat ainakin New York ja Los Angeles. Jatkossa matkustamohenkilökunta tulisi siis mahdollisesti AAP Aviationin kautta.

AAP Aviationilla on kokemusta lentävän henkilöstön tarjoamisesta ympäri maailmaa. Se on tarjonnut matkustamohenkilöstöä sivustonsa mukaan Finnairille Singaporessa, Delhissä ja Hongkongissa. Yhtiö kertoo voivansa tarjota asiakkailleen kokonaisratkaisun miehistön hankinnasta, koulutukseen ja lentojen toteutukseen.

AAP_aviationAAP Aviationin pääsyvaatimukset Finnairin matkustamiehistön jäsenen tehtäviin ovat laajat. Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias ja pituudeltaan 160-190 cm. Yleisterveyden tulee olla hyvä, jonka lisäksi molempien silmien näkökyvyn on oltava 0,7 tai parempi. Myös värinäön ja kuulon tulee olla normaalit.

Hakijoiden tulee kyetä uimaan pysähtymättä 50 metrin matka ilman apua, omata hyvät kommunikaatio- ja sosiaaliset taidot sekä intohimon palveluun. Englannin kielitaidon tulee olla sujuva suullisesti ja kirjallisesti. Ruotsin kielen osaaminen lasketaan eduksi.

Hakijoilla tulee olla kolmivuotinen toisen asteen koulutus tai vastaavat tiedot. Töitä hakevilla tulee olla oikeus työskennellä ja asua EU-alueella. Lisäksi hakijoilla tulee olla vaatimusten mukainen koronarokotustodistus, joka on vaatimuksena Yhdysvalloissa.

Hakijoiden eduksi voidaan lukea EASA:n matkustamohenkilöstön kelpoisuustodistus ja lääketieteellinen kelpoisuustodistus sekä aikaisempi kokemus matkustamomiehistön tehtävistä.

AAP_aviation_2Hakijoiden tulee läpäistä lentoaseman kulkulupien vaatimat turvallisuusselvitykset, joihin tarkastetaan taustat viiden vuoden ajalta sekä rikosrekisteri. Hakijoilla ei saa olla näkyviä tatuointeja, lävistyksiä tai hammaskoruja. Koulutukseen valittaville hakijoille tehdään lisäksi huumeseula.

AAP Aviation: AAP Aviation is opening a Cabin Crew base in Stockholm, Sweden.

Lue myös: