Aeropole ja Suomen Ilmailumuseo simulaattoriyhteistyöhön

Diamond_DA42_ohjaamo_1Ilmailualan koulutusyritys Aeropole Oy ja Suomen Ilmailumuseo ovat 16. elokuuta 2013 tehneet yhteistyösopimuksen Aeropolen hankkiman Diamond DA42 –simulaattorin sijoittamisesta Ilmailumuseon tiloihin. 

Aeropole Oy monipuolistaa simulaattorilla merkittävästi omaa koulutustarjontaansa. Simulaattori on kustannustehokas vaihtoehto kouluttamiseen, ja sillä voidaan tehdä harjoitteita tavalla, joka ei oikealla lentokoneella olisi turvallista tai edes mahdollista.
 
Aeropole Oy vastaa kaikesta simulaattorilla lennettävästä koulutus- ja tarkastuslentotoiminnasta, siinä missä 16. elokuuta allekirjoitettu sopimus laajentaa sen käyttöä myös Ilmailumuseon asiakkaiden valvottuun käyttöön.
 
Diamond_DA42_1Simulaattorilla voidaan lentää merkittävä osa esim. mittarilentokoulutuksesta. FNPT II -vaatimusten mukaisessa lennonharjoittelulaitteessa on oikean kaksimoottorisen Diamond-lentokoneen ohjaamo, ja sen kaikki toiminnot vastaavat oikean lentokoneen toimintoja.

Nyt käyttöön tuleva Diamond–simulaattori on erittäin moderni ja tehokas koulutusväline. Se sijoitetaan Ilmailumuseon kirjastoon, josta laitteisto valtaa noin 6x6 metrin alueen. Simulaattorin ohjaamo on esikuvansa tapaan pieni, mutta visuaalinäyttö vaatii tilaa.
 
Diamond DA42-kone on suomalaisten koulutusorganisaatioiden suosima konetyyppi. Aeropolen lisäksi konetyyppi koulutuskäytössä Patria Pilot Trainingillä. Lisäksi Suomen ilmailuopisto on keväällä 2014 siirtymässä Diamond DA42 -koneiden käyttäjäksi heinäkuussa tekemänsä tilauksen myötä.
 
Elämyslennolle Suomen Ilmailumuseon kautta

Yhteistyösopimuksen mukaan Ilmailumuseo myy simulaattoriin elämyslentopaketteja omille asiakkailleen. Mukana on aina kokenut lentäjä, joka opastaa asiakasta. Aiempi lentokokemus ei ole välttämätöntä.
 
Elämyslentokäyttöön simulaattori saadaan syyskuun aikana. Laitteisto on jo kesän aikana saapunut Vantalle.
 
Diamond DA42 -simulaattori parantaa Ilmailumuseon elämystarjontaa. Ilmailumuseolla on ennestään Messerschmitt 109 -simulaattori historialliseen sotalentämisen kokeiluun ja kuusipaikkainen Aztec -simulaattori yleisilmailun harrastelentämiseen.
 
Lisäksi museon kautta voi varata ajan Finnairin lentokoulutusorganisaatio Finnair Flight Academyn Boeing MD-11 -simulaattoriin.
 

Aeropole kouluttaa lentäjiä
 
Aeropole Oy on moderniin ja laadukkaaseen lentokoulutukseen panostava Liikenteen turvallisuusviraston Trafin hyväksymä JAR FTO –lentokoulutusorganisaatio.

Aeropolen kurssitarjontaan kuuluvat paitsi yksityislentäjän lupakirja (PPL) myös liikennelentäjien tutkintoon vaaditut ansiolentäjän lupakirja (CPL) mittarilentokelpuutuksin (IR), ATPL-teoriakurssi sekä valikoima muuta koulutusta. 

 
Lue myös: